Kayserili Çocuklar Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Kayserili çocuklar 'Biz Kayseriliyiz…' başlığı ile hazırlanan videoda gündem oldu. Sosyal medya platformlarında yayımlanan video kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kayserili çocuklar ‘Biz Kayseriliyiz…' başlığı ile hazırlanan videoda gündem oldu. Sosyal medya platformu İnstagram'da kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılan video büyük ilgi görüyor.

İki bölüm şeklinde yayınlanan video kısa sürede yüz binlerce kişiye ulaştı. İlk bölümünde ‘Biz Kayseriliyiz…' şeklinde başlayan cümlelerle Kayserililerin kullandığı eski kelimeleri gündeme getiren çocuklar büyük beğeni topladı.

İlk videoda ‘Seni seviyorum demeyiz, gadasını aldığım' deriz diye başlayan çocuklar, ‘Kayserililer ne yapıyorsun demez nöörüyon der', ‘eski değil, doşan der', ‘Biz Kayseriliyiz azıcık değil, ıcıcık deriz' ‘Kayserililer sahura değil, illiğe kalkar' ifadelerinin ardından ‘Biz Kayseriliyiz ülkemizi çok severiz!' sözleri ile videoyu bitirdiler. Videonun altına yüzlerce yorum geldi. Yorumlarda vatandaşlar başka kelimelere de yer vererek ikinci videonun temelini oluşturdular.

Yorumlarda ‘İkinci Videoda gelsin' taleplerinden sonra çocuklardan bir video daha geldi. İkinci çektikleri videoda yine aynı çocuklar daha özgüvenli bir şekilde ‘Biz Kayseriliyiz…' tamlamasına yenilikler katarak yayımladılar.

İlk videomuzu çok beğendiniz biz de sizin için ikincisini çektik diyen çocuklar; ‘Biz Kayseriliyiz, özledim demez göresim geldi der', ‘Bidon değil patlak deriz', ‘Aile değil horanta deriz', ‘Geçen sene değil bıldır deriz', ‘Kayserililer mont değil gocuk der' ifadelerinin ardından hep birlikte ekran karşısına geçen çocuklar; ‘Biz Kayseriliyiz, pastırma, sucuk ve mantıda birinciyiz!' sözleri ile videoyu bitirdiler.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme