Kayserili dev şirket için ihale başlıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kayserili şirket HES Hacılar Elektrik AŞ VE Erciyes Çelik hisselerini ihale ile satışa çıkaracak. Ertelenen ihale ise çok yakında başlıyor. Peki ihale ne zaman? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

TMSF, Hes Hacılar Elektrik AŞ ve Erciyes Çelik hisselerini satmak üzere kapalı zarf açık arttırma usulüyle ihale yapacak. İhale 28 Ağustos tarihinde yapılacakken ertelendiği belirtildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) hazine mülkiyetinde bulunan HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ paylarını satışa çıkaracak. TMSF, Erciyes Çelik Halat Tel Sanay, ve Ticaret AŞ'nin Boyçelik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'de yüzde 25'lik payı ve Hazine'nin yüzde 2,49'luk payı olmak üzere toplam yüzde 27,9 oranındaki paylarını aynı ihale kapsamında satışa çıkaracak.

İhale 21 gün sonra!

TMSF ihaleyi 24 Eylül 2024 tarihine erteledi. Bununla birlikte Veri İnceleme ve Tesis Ziyaretinden yararlanmak için de 23 Ağustos tarihinde 20 Eylül tarihine Veri İnceleme ve Tesis Ziyaret İzni kapsamında yatırımcı sorularının alınmasına ilişkin son tarihin 13 Eylül tarihine ve Teklif zarflarının teslim edilmesine ilişkin son tarihin 24 Eylül'e uzatıldığı belirtildi.

Muhammen Bedel 22 milyar!

İhale için muhammen bedel 22 milyar Türk Lirası olarak belirlendi. İhaleye katılım teminatı ise 1 milyar TL olduğu kaydedildi. İhaleyi kazanan yatırımcı teminat oranı, teklif tutarının yüzde 10'una yükseltecek.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme