Kayserili Milletvekili hayatını kaybetti

Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden, eski Milli Savunma Bakanı ve Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu hayatını kaybetti. Çakmakoğlu'nun vefat haberini MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sosyal medya hesabı üzerinden 2007-2011 yılları arasında Kayseri'de milletvekilliği yapan Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu'nun vefat haberini duyurdu. Çakmakoğlu, Milli Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra Ankara Vali Yardımcılığı görevinden önce çok sayıda ilçenin kaymakamlığını yapmıştı.

Ersoy vefat haberini şu sözlerle duyurdu; ‘Kıtmetli büyüğümüz önceki dönem Kayseri Milletvekilimiz ve Milli Savunma Bakanımız Sabahattin Çakmakoğlu, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 25 Ekim Cuma günü Cuma namazına müteakip İncesu Kara Mustafa Paşa Camiinde kılınacak. Cenaze namazının ardından İncesu'daki aile mezarlığına defnedilecek. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum' ifadelerini kullandı.

Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu kimdir?

Türk bürokrasisi ve siyasetinin önemli isimlerinden biri olan, 1999-2002 yılları arasında Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Sabahattin Çakmakoğlu, 2007 Cumhurbaşkanlığı Kalkınmalarında Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) adayı olmuş, bu seçimde Adalet ve Partisi (AK Parti) adayı Abdullah Gül 'e karşı yarışmıştı. Sabahattin Çakmakoğlu, meslek hayatına bürokrat olarak başlamış ve Türkiye'nin çeşitli ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunmuştu. Daha sonra Ankara Vali Yardımcılığı görevine atanan Çakmakoğlu, burada edinilen tecrübeleriyle devletin yönettiği etkili bir isim haline geldi. Görev yaptığı süre boyunca devlete hizmet eden, onun kamu gücündeki saygın bir yere sahip olmasını sağladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme