Kayserili ünlü cerrah odasında ölü bulundu!

Geçtiğimiz günlerde görev yaptığı hastanede ölü bulunan Prof. Dr. Gökçen Orhan'ın Kayserili olduğu öğrenildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Prof. Dr. Gökçen Orhan görev yaptığı hastanede ölü bulunmuştu. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki odasında hayatını kaybeden Orhan'ın Kayserili olduğu ortaya çıktı.

Görev yaptığı Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki odasında önceki gün hayatını kaybeden Prof. Dr. Gökçen Orhan (56) için Ataşehir Mimar Sinan Camisinde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Orhan'ın aile yakınlarının yanı sıra iş arkadaşları, hastaları, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile tiyatro sanatçısı Zihni Göktay da katıldı.

Alkışlarla uğurlandı!

Ünlü Kalp Cerrahı Orhan'ın Ataşehir, Mimar Sinan camiinde kılınan cenaze namazına ailesi, aile yakınları, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, meslektaşları, hastaları, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Orhan'ın ailesi cenaze namazında göz yaşlarına hâkim olamadı. Orhan'ı taşıyan cenaze arabası ilerlerken meslektaşları alkışlarla uğurladı. Omuzlarda taşınan Orhan, Ihlamurkuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Orhan'ın sosyal medya hesabından en son paylaştığı gönderide ‘Sağlığınız ihmale gelmez' ifadesi dikkat çekti. Orhan paylaşımında şu ifadelere yer verdi, ''Yaşam bize verilmiş en kıymetli hediye. Sağlıklı yaşamak büyük nimet. Sağlığınız yaşam tarzınız ile direkt etkili. Birçok kronik hastalıktan yaşamı değiştirerek korunmak ve kurtulmak mümkün'

Gökçen Orhan kimdir?

Gökçen Orhan 1967 yılında Kayseri'de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden 1992 yılında mezun olarak tıp doktoru oldu. Aynı yıl Doktor Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi ihtisasına başladı.

1997 yılında kalp ve damar cerrahisi Uzmanı, 2007 yılında doçent, 2019 yılında profesör unvanı aldı. Halen aynı hastanede Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak aktif cerrahi hayatına devam etmektedir. Yurtdışında Paris, Hannover, Bad Nauheim Frankfurt‘ta konuk cerrah olarak kalp yetersizliği cerrahisi, yapay kalp, kalp nakli konularında eğitim aldı.

Kalp yetersizliği cerrahisi, kalp nakli, yapay kalp mekanik destek sistemleri, akciğer yüksek tansiyonunda damar ameliyatları, erişkin kalp cerrahisi ilgi alanlarıdır. Katıldığı kongre ve seminerlerde, tıbbi ve kişisel gelişim konularını içeren ulusal ve uluslararası eğitim konuşmaları yapmaktadır. Çok sayıda bilimsel makale ve tıbbi kitap bölümleri yazmıştır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme