Kayserili vekilden üniversite mezunlarına yönelik çarpıcı yorum: 'İçim parçalanıyor!'

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı üniversite mezunlarına yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı üniversite mezunlarına yönelik yorumu dikkat çekti. Cıngı açıklamasında, 4 yıllık üniversiteyi bitirdikten sonra kasiyer, satıcı ya da güvenlik görevlisi gibi işlerde çalışanları gördükçe içinin parçalandığını söyledi.

Üniversite tercihi yapacak adaylara seslenen AK Partili vekil Cıngı, ‘4 yıllık üniversite eğitimi bitirmiş, zorlu imtihanlardan geçmiş, vizeleri, finalleri başarmış, diplomasını almış, ondan sonra bir markette kasiyerlik yapan bir arkadaşımızı veya reyonda satıcılık yapan bir arkadaşımızı veya bir AVM'de güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı gördüğüm zaman gerçekten benim içim parçalanıyor. Bunları yapmak için 4 senenizi heba etmenize gerek yok. Üniversite eğitimi önemli mi? Bence çok önemli. Herkesin okuması lazım, o kültürü edinmesi lazım, ama Devletimizin açık öğretim fakülteleri gibi çok başarılı, kitapları güzel, eğitim metodu güzel bölümleri var, fakülteleri var. Meslek edinirken, para kazanırken, bir yerde çalışırken açık öğretim fakültesi üzerinden üniversite diplomanızı çok rahat edinebilirsiniz. Bunu kaygı etmeyin. Lütfen kendinize yatırım yapın ve bir meslek edinin' dedi.

Cıngı, ‘Liseden sonra da olsa kendinize yakın bulduğunuz bir mesleğin mutfağında çalışarak meslek edinin. Vasat bir yerden sadece okumuş olmak, diploma almış almak için kendinizi çok fazla parçalamayın. Stres de yapmayın. Ruh sağlığınız bozmayın. Sonuçta üniversite okunması iyi olur ama okunmadığı zaman da hayatın sonu olmayan ve şu anda da hem özel sektörde hem de kamuda üniversite okumadığı halde çok başarılı yerlere gelmiş, iyi noktalara ulaşmış yüzlerce örnek var. Herkesin yapacağı tercihe de saygımız var. Allah yolunuzu açık etsin' ifadelerinde bulundu.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Kerem 05 Ağustos 2024 20:24

Mensubu olduğunuz partinin yirmiki yıllık iktidarıyla ülkeyi getirdiği durum. Yanlış yapıldığını düşman ilan ede ede bu hale getirdi partiniz.

Bakmadan Geçme