KAYSERİLİ YAZARIN BÜYÜK AZMİ!

Haber-Foto: Fatma ALKAN - Kayserili yazar Emişe Altun'un, 'Sonbaharda Gelen Sevda' isimli ilk kitabı yayınlandı. Çocuk yaşta yazmaya başlamasına rağmen, yazıları o dönem yakılan Yazar Altun, pes etmeyerek 61 yaşında ilk kitabını çıkardı. Yazar, kitabında ezilen kadınların, çocuk gelinlerin yaşanmış hikayelerine yer verdi.

Kayserili yazar Emişe Altun, Anadolu Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Kösedağ'a ‘Sonbaharda Gelen Sevda' isimli ilk öykü kitabını hediye etti. 61 yaşındaki 4 çocuk annesi yazar Altun, ilk kitabını çıkarmanın heyecanını yaşadığını söyleyerek, 13 yaşında evlendiğini, okuma merakının da çocuk yaşlarda başladığını anlattı.

Kitapta yazar Emişe Altun hakkında ilginç bilgiler de yer alıyor. Yazarın ailesinin karşı çıkmasına rağmen okuduğu hikayelerden etkilenerek kendisinin de yazmaya başladığı, ancak büyük tepki gördüğü belirtilen yazıda, yazarın kareli bir deftere yazdığı hikayelerin yine ailesi tarafından o yılların anlayışı doğrultusunda yakıldığı ifade ediliyor. Bu olay, yazarı ileride tutkuya dönüştürecek okuma ve yazma alışkanlığına sevk ediyor.

Bakmadan Geçme