Kayserililer Bir Yılda Kaç Tane Kitap Okuyor? Anadolu Haber Sokakta

Kitap okuma alışkanlığı, bireyler arasında giderek artan bir popülerlik kazanmaya devam ediyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara bir yılda kaç tane kitap okuduklarını sorduk.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Kitap okuma alışkanlığı, bireyler arasında giderek artarak bir popülerlik kazanıyor. Kitapların sunduğu bilgiler, kültürel derinlik ve kişisel gelişim ile, okuma kültürü toplumun her kesiminde her zaman yer ediyor. Ayrıca kitap fuarları, yazar söyleşileri, okuma etkinlikleri ve kitap kulüpleri gibi organizasyonlar da Kayseri'de yoğun ilgi görüyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara bir yılda kaç tane kitap okuduklarını sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, yılda ortalama 5-6 kitap okuduğunu belirtti. En sevdiği kitabın ‘Bektaşi'nin İç Yüzü' olduğunu dile getiren vatandaş, bu kitabın dini ve kutsal bir içeriğe sahip olduğunu ifade etti.

‘Tarihi kitapları tercih ederim'

Kitap okuma alışkanlığı ve favori kitap türleri hakkında bilgi veren başka bir vatandaş ise yılda ortalama 5-6 kitap okuduğunu belirtti. En sevdiği kitap türlerinin tarihi kitaplar olduğunu ve özellikle Battalgazi, Köroğlu gibi tarihi figürlerin ve olayların işlendiği eserleri tercih ettiğini söyledi.

‘Kitap okuyacak vaktim yok'

Bir vatandaş, günlük yoğunluğundan dolayı kitap okuyacak zamanının olmadığını ancak zamanı olsaydı Türkiye tarihi ile ilgili kitapları okumayı tercih edeceğini belirtti.

‘Yılda 2 – 3 kitap okuyorum'

Bir yılda 2 – 3 kitap okuduğunu söyleyen bir vatandaş, En sevdiği kitaplardan birinin ‘İkilem' olduğunu, bu kitabın bir kadının ikili hayatını anlattığını ve kendisinde derin bir etki bıraktığını söyledi.

‘Bir yılda 30 – 40 kitap okurum'

Kitap okumayı çok sevdiğini ve en çok dini kitaplar okumayı tercih ettiğini belirten başka bir vatandaş ise; ‘Bir yılda 30 veya 410 kitap okurum. Seviyorum okumayı. Genelde peygamberlerin hayatlarını okurum' dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme