Kayserililer buna çok sevinecek - Zam yok!

Doğalgaz fiyatları da son dönemde yüksek seyrederken geçtiğimiz yıl hayata geçirilien ücretsiz doğal gaz uygulaması 1 Mayıs itibarıyla sona erdi. Bu dönemde de doğalgaza zam gelmeyeceği ifade edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Geçtiğimiz yıl nisan ayında Karadeniz gazının şebekeye bağlanması nedeniyle aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan doğalgaz bir yıl boyunca ücretsiz sayıldı. Bu uygulama 1 Mayıs günü sonlanırken doğalgaza herhangi bir zam yapılmayacağı duyuruldu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), haziran ayı itibarıyla konut ve sanayi abonelerinin kullandığı gaza ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmayacağını açıkladı.

Sosyal medyadan yapılan açıklamaya göre, ''1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.'' denildi.

Fiyatlar sabit kaldı!

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayınlanan tarifelere göre, konut ve sanayi abonelerinin kullandığı gaza ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesi sabit kaldı.

Buna göre, konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira, sanayi aboneleri tarifesi ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı.

Elektrik üretim amaçlı tarifelerde ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak belirtildi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme