Kayserililer Dikkat! Aile Hekimliği Değişiyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık hizmetlerinde önemli değişikliklerin olduğunu duyurdu. Yeni dönemde aile hekimliği ön plana çıkarılacak şekilde karar alındı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık hizmetlerinde önemli değişiklikler yapıldığını duyurdu. Yeni dönemde, aile hekimliği sisteminin ön plana çıkarılacağı belirtilerek, sağlık hizmetlerinin daha etkili ve kapsamlı hale getirileceğini söyledi.

Kayseri'de toplam 16 Toplum Sağlığı Merkezi ve 95 Aile Sağlığı Merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde toplamda 441 aile hekimi görev yapıyor ve aile hekimliklerine yoğun ilgi gösteriliyor.

Aile Hekimleri ‘Sağlık Danışmanı' Oluyor

Memişoğlu, aile hekimliği hizmetlerinin güçlendirileceğini ve 27 bin aile hekiminin 'sağlık danışmanı' olarak görev yapacağını duyurdu. Aile sağlığı merkezleri ile 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarının entegre edilmesi planlanıyor. Bu değişikliklerin Kayseri'deki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırması ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlaması bekleniyor.

Toplumsal Destek Vurgusu

Memişoğlu, Bakanlık olarak aile sağlığı merkezlerinin güçlendirilmesinin toplumsal politika hâline getirileceğini ve bu sürecin toplumsal inanç ve katılım ile başarılı olacağını ifade etti. Sağlık sisteminin hem sağlık çalışanları hem de toplum açısından daha iyi bir noktaya gelmesi amacıyla çalışacaklarını belirtti.

Şehir hastanelerini Türkiye'nin sağlık geleceği açısından önemli bir yapı olarak gördüğünü belirten Bakan Memişoğlu, ‘Şehir hastanelerini sağlık bilgisinin üretileceği, bilim ve teknolojinin geliştirileceği alanlar olarak planlıyoruz. Kötü algı oluşturmak yanlış' dedi. Şehir hastanelerinde yalnızca destek hizmetlerinin özel sektör tarafından yönetildiğini, özel sektörün gelişmesinin kamu sektörünü de destekleyeceğini vurguladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme