Kayserililer Dikkat! Alışverişler Sil Baştan…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni bir düzenleme üzerinde çalışarak 7 bin TL ve üzerindeki tüm alışverişlerde banka ya da kredi kartı kullanımını mecburi hale getirmeyi planlıyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni bir düzenleme üzerinde çalışarak 7 bin TL ve üzerindeki tüm alışverişlerde banka ya da kredi kartı kullanımını mecburi hale getirmeyi planlıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, mükellef olmayan vatandaşlar da bu zorunluluğa tabi olacak.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bakanlığın hazırladığı yeni düzenlemeye dikkat çekti. Babuşcu'ya göre, 7 bin TL'nin üzerinde yapılan harcamalarda, tüm bireyler ödemelerini banka veya kredi kartı aracılığıyla yapmak zorunda kalacak. Aksi takdirde, özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Babuşcu'nun açıklamasına göre, daha önce yalnızca iki tarafın da vergi mükellefi olduğu alışverişlerde 7 bin TL ve üzeri işlemler için kart kullanımı zorunlu iken, yeni taslak düzenleme ile bu kural herkes için geçerli olacak.

Prof. Dr. Babuşcu'nun paylaşımı şu şekilde: 'Eğer bu taslak yürürlüğe girerse, örneğin bir memur, 20.000 TL'lik buzdolabı ya da bir akademisyen, 10.000 TL'lik kitap alışverişini banka veya kredi kartı ile ödemek zorunda kalacak. Herhangi bir istisna olmayacak ve tüm ödemeler için bu kural geçerli olacak. Bu düzenlemeye uymayanlara ise ceza uygulanacak.'

Düzenleme taslağının hayata geçirilmesi durumunda, 7 bin TL ve üzeri alışverişlerde nakit ödeme dönemi sona erecek gibi görünüyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme