Kayserililer dikkat - Dolandırıcılar yüzlerce vatandaşı mağdur etti

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'ın ismini kullanan dolandırıcılar, sahte sosyal medya hesaplarıyla birçok vatandaşı tuzaklarına düşürdü. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'ın ismini kullanan dolandırıcılar, sahte sosyal medya hesaplarıyla birçok vatandaşı tuzaklarına düşürdü. Demirtaş, konuya ilişkin açıklama yaparak sahte hesaplar konusunda takipçilerine uyarıda bulundu ve yasal süreçlerin başlatıldığını duyurdu.

Yüzlerce Kişi Mağdur

Ekonomi alanında verdiği tavsiyelerle geniş kitlelerin sevgisini kazanan ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, bu kez adını kullanan dolandırıcıların ve dolandırıcılık iddialarının hedefi oldu. Sosyal medyada Demirtaş'ın adına açılan sahte hesaplar üzerinden paylaşımlar yapan dolandırıcılar, borsada kâr garantisi vadeden paylaşımlarla yüzlerce vatandaşın mağdur olmasına sebep oldular. Bu hesaplarda, yatırım tavsiyeleri adı altında yatırımcılardan para talep eden dolandırıcılar, vatandaşların güvenini suiistimal etti.

Sahte hesaptan yapılan paylaşımlarda, 'Her gün piyasa açılmadan önce hisse alım-satım ipuçları ve sırları paylaşıyoruz. Abone olun, sesimiz daha çok duyulsun!' gibi ifadeler kullanılarak daha çok kişiye ulaşılmasına ve insanların dolandırılmasına zemin hazırlandı. Bu paylaşımlara inanan vatandaşlar ise dolandırıcıların ağına düşerek paralarını kaybetti.

Demirtaş'tan Açıklama;

Yaşanan bu olayların her geçen gün artması üzerine, Demirtaş kendi sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Ünlü ekonomist, 'Şu ana kadar benim görselimi kullanan binlerce sahte hesabın kaldırıldığını bildirdiler. Yakında bu tarz içerikleri nasıl şikâyet edeceğinize dair yönlendirmeler paylaşacağım,' diyerek dolandırıcılara karşı harekete geçtiğini belirtti.

Vatandaşlar Dava Açmayı Düşünüyor;

Dolandırıcılara paralarını kaptıran bazı vatandaşlar ise bu kişinin gerçekten Özgür Demirtaş olup olmadığını da sorgulamaya başladı. Sosyal medya platformu Meta'ya dava açacaklarını belirten mağdurlar, Demirtaş'ın da konuya ilişkin süreçte kendilerine yardımcı olmamaları durumunda ona da dava açmayı planladıkları belirttiler.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş'ın bu iddialar karşısında nasıl bir tutum izleyeceği ise merakla beklenen konular arasında yerini aldı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme