Kayserililer Dikkat! Ehliyet Yaş Sınırı Değişti

Türkiye'de A, B ve B1 ehliyetlerinde yaş sınırı şartı değişti. Birçok kişi ehliyet için sadece alt yaş sınırı olduğunu düşünürken, aslında üst yaş sınırı da bulunmaktadır. 18 yaşını doldurmadan B sınıfı otomobil ehliyeti alınamazken, üst yaş sınırı da mevcuttur. Peki, yeni düzenlemeyle ehliyette üst yaş sınırı nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri dahil 81 ilde A, B ve B1 ehliyetlerinde yaş sınırı şartı değişti. Birçok kişi ehliyet için sadece alt yaş sınırı olduğunu düşünürken, aslında üst yaş sınırı da bulunmaktadır. 18 yaşını doldurmadan B sınıfı otomobil ehliyeti alınamazken, üst yaş sınırı da mevcuttur.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre ticari araç kullanan şoförlerin 66 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir. Ancak, ticaret hacminde yaşanan artış nedeniyle bu yaş sınırlaması geçici olarak 69 yaşına kadar uzatıldı. Bu düzenleme, 2024 sonuna kadar geçerli olacak. Yani, 68 yaşını doldurmuş ve 69 yaşından gün almaya başlamış kişiler ticari araç süremeyecekler.

Belirli bir yaştan sonra insanların reflekslerinde azalma ve sağlık sorunlarında artış yaşandığı için trafik güvenliği açısından ehliyet yenileme zorunluluğu getirilmiştir. 65 yaşını dolduran kişiler için 3 yılda bir, 80 yaşından sonra ise 2 yılda bir ehliyet yenileme işlemi yaptırılması zorunludur.

B Sınıfı Ehliyet Kaç Yaşına Kadar Kullanılır?

Türkiye'de 65 yaşını dolduran kişilere 3 senede bir ehliyet yenileme zorunluluğu getirilirken, ticari araç sürücüleri için ise 68 yaşını dolduran kişilere ticari araba sürme yasağı uygulanmaktadır. Bu kişiler ehliyetleri olsa dahi artık ticari araç kullanamazlar.

Bu yeni düzenlemeler, Kayseri'deki sürücüleri de etkileyecek olup, sürücülerin yaş sınırlarını ve yenileme sürelerini takip etmeleri önem arz etmektedir. Kayseri'deki sürücülerin bu kurallara dikkat etmeleri, trafik güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
SÜLEYMAN 16 Temmuz 2024 03:21

3 gün önce 65 YAŞ OLURMU YA DÜNYAYA BAKIN MESELA ALMANYADA BU UYGULAMA YOK AMAÇ NEDİR TECRÜBELİ SÜRÜCÜLERİ UĞRAŞTIRMAKMI ZAMAN KAYBI VE MASRAF ETTİRMEKMİ ÇOĞU GENÇ DEDİĞİNİZ SÜRÜCÜLER KAZA YAPARKEN 65 YAŞ DEDİKLERİNİZ DAHA DKKATLİ BU ÇOK YANLIŞ BİR KARAR 80 ÜSTÜ DESEYDİNİZ TAMAM DERDİM 65 YAŞA HAYIR DİYORUM

Bakmadan Geçme