Kayserililer Dikkat! Fırsat Ayağınıza Geldi

Emeklilere müjde! Yarı fiyatına araç sahibi olma fırsatı sunuluyor! Tüm detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Emeklilere müjde! Yarı fiyatına araç sahibi olma fırsatı sunuluyor! Uzun süredir engelli vatandaşlara uygulanan ÖTV muafiyeti artık emeklilere de sunulacak. Emekliler, prim ödemelerine göre %30 ile %50 arasında indirim alabilecek ve bu kampanya yalnızca belirli modeller için geçerli olacak. Kayserili emekliler bu fırsatı kaçırmayın!

Emeklilere ÖTV Muafiyeti

Meclis onayından sonra yürürlüğe girecek bu düzenlemelerle, emekli vatandaşlar SGK prim ödemeleri ve maaşlarına göre %30 ile %50 arasında indirim alabilecek. Prim ödemesi yüksek olanlar daha fazla indirim alacak. Yürürlüğe girdikten sonra düzenlemenin detayları paylaşılacak.

Emekliye Müjde: Bu Araçları Yarı Fiyatına Alacaklar

Milyonlarca emeklinin uygun fiyatlı araç sahibi olmasını sağlayacak ÖTV muafiyeti düzenlemesi Meclis'ten geçmek üzere. Bu yeni düzenleme ile emekliler, %50'ye varan indirimlerle sıfır araç satın alabilecek. Emekli maaşı ve SGK prim sayısı gibi kriterlere göre sağlanacak bu indirim, araç alımını kolaylaştıracak ve ekonomik rahatlama sağlayacak. Daha önce sadece engelli vatandaşlara sunulan bu avantaj, artık emekliler için de geçerli olacak.

Sigorta Primi

ÖTV indirimi, emeklilik sigorta priminize göre değişiklik gösterecek. Örneğin, 5400 sigorta primi olan bir emekli, 3600 primle emekli olana göre daha ucuz araç alabilecek. Prime bağlı olarak %30, %40 ve %50 indirim grupları oluşturulacak. En düşük ihtimalle %30 indirimle araç satın almak mümkün olacak. Bu düzenleme için yeni açıklamalar bekleniyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Vatandaş 31 Temmuz 2024 22:37

Daha az maaş alan emekli, daha pahalıya araba alacak. Ne güzel dünya yaaa... Gelen vuruyor, giden vuruyor. Altta kalanın canı çıksın. Bu işin birde ahiret, hesap boyutu var.

Bakmadan Geçme