Kayserililer dikkat hazırlığınızı yapın!

Kavurucu yaz sıcaklarını yerini soğuk havaya teslim etmişti. Yurt genelinde son günlerde yaşanan soğuk havalar kış erken geldi yorumlarını beraberinde getirdi. Kayseri'de bu hafta hava nasıl olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ülke genelinde sıcak hava etkisini soğuk havaya bıraktı. Yüksek kesimlere kar yağışları başladı şehir merkezlerinde hava sıcaklıkları 10 derece birden düştü. Vatandaşlar mevsim geçişlerinde hastalanırken kış erken geldi yorumları yapıldı. Bazı şehirlerde mont sezonu açıldı. Ama bu günden sonra hava sıcaklıkları artacak hazırlığınızı yapın. Kayseri'de son bir haftadır etkisini gösteren soğuk hava yerini bahar havasına bırakacak. Bazı vatandaşlar ‘biz kışlık kıyafetlerimizi çıkardık' yorumları yaparken yazlık kıyafetler yeniden dolaplarda yer bulacak. Pastırma sıcakları önce ısınan 10-15 gün daha yaz havasını devam ettirecek.

Pastırma sıcakları ne zaman?
Pastırma yazı, sonbahar mevsiminde genellikle ekim ayı sonuna doğru ile kasım ayının ikinci haftası arasında meydana gelir. Sıcak hava dalgasının etkili olduğu bu günlerde, sıcaklıklar mevsim normallerine göre daha yüksek seviyelerde seyreder, gündüzleri güneşli, geceleri açık ve ayazlı olur. Birkaç günden yaklaşık iki haftaya kadar sürebilen bir hava olayıdır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme