Kayserililer Dikkat - Okullar açılmadan buraya mutlaka uğrayın!

Okulların açılmasına az bir süre kala hem velileri hem de öğrencileri telaş sardı. Kırtasiye alışverişini şimdiden halletmek isteyen veliler Kayseri'de marketlerin yolunu tuttu. Peki, kırtasiyede fiyatlar nasıl?

Okulların açılmasına bir aydan az bir süre kaldı. Kırtasiye alışverişlerini bir an önce uygun fiyata yapmak isteyen veli ve öğrenciler marketlerin yolunu tuttu.

Son zamanlarda yaşanan fiyat artışları her sektörde olduğu gibi kırtasiye sektöründe de kendisini hissettiriyor. Artan fiyatlara karşı marketlerde bir nebze daha uygun fiyatları gören veli ve öğrenciler kırtasiye alışverişlerini marketlerden yapıyorlar. Kırtasiyelere araştırma yapmak için giden veliler duydukları fiyatlar karşısında, 'Markete gitmeyip ne yapalım. En azından 5-10 TL daha uygun' yorumlarında bulunuyorlar.

Fiyatlar Yarı Yarıya!

Kırtasiyede kurşun kalem ve silginin fiyatı 30 TL iken markette aynı marka ürünler 3 kalem, bir silgi ve bir kalemtraştan oluşan set halinde 49 TL'den satılıyor. Defterlerin fiyatlarında da 10-15 TL bandından düşük fiyatlar marketlerdeki raflarda yerini alıyor. Örneğin bir kırtasiyede 80 yaprak bir defterin fiyatı ise 40 TL'den başlarken, markette aynı defterin fiyatı 29 TL'den başlıyor. Kırtasiyelerde uçlu kalemler 100 TL'den başlarken markette bu fiyatlar ortalama 50 TL'ye kadar düşüyor.

'Nasıl yetiştirelim, marketlere mecbur kaldık!'

Markette okul için alışveriş yapan veli Kayseri Anadolu Haber muhabirine şunları ifade etti, '3 tane çocuğum var. Neye nasıl yetişelim? Eskiden de kırtasiyeler hep pahalı olurdu ama artık bu makas iyice açılmaya başladı. Elimizdeki imkanlarla sadece marketten ihtiyacımız olanını alabiliyoruz. Onun dışında fuzuli şeyler alamıyoruz. Eşim de bende çalışıyorum ama durum bu malesef. Baktığımız zaman fiyatlar yarı yarıya. Zaten aklı olan rafların boşluğundan anlar.'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme