Kayserililer dikkat: önce Erciyes'e sonra Sarımsaklı'ya geliyor!

Erciyes Dağı ve Sarımsaklı barajında gerçekleştirilecek çalışma doğaseverleri heyecanlandıracak. Kamp tutkunlarının da hoşuna gidecek Karavan Park yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin iki gözde mekanına kazandırılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türkiye'de önde gelen kayak merkezleri arasında bulunan Erciyes Kayak Merkezi ve Sarımsaklı Barajı'na karavan parkı kazandırılacak. Doğa tutkunlarının keyifli vakit geçirmesi amacıyla hazırlanan projede start verildi.

Son zamanlarda salgın hastalıkların artması ve art arda depremlerin yaşanmasıyla vatandaşlar şehirden uzak ve az katlı binalarda yaşamayı tercih ediyor. Bu nedenle kamp, karavan turizmi de öne çıkıyor. Artan talepler nedeniyle şehre hem turizm çeşitliliği kazandırmak hem de doğaseverlerin uğrak noktası haline getirilebilmek amacıyla iki bölgeye karavan park inşa edilecek.

Büyükşehir artan talepleri fırsat bildi!

Kayseri'de düzenlenen kamp etkinliklerinde yoğun katılım sağlanıyor. Spor A.Ş tarafından düzenlenen 'Doğa Seni Çağrıyor' sloganıyla düzenlenen kamp etkinlikleri, Yamula Barajı çevresinde düzenlenen programlar gibi birçok organizasyon dikkat çekiyor.

Bununla birlikte kentte karavan alan vatandaşların sayısı da günden güne artıyor. Büyükşehir Belediyesi ise bu durum nedeniyle Erciyes Kayak Merkezi ve Sarımsaklı Barajı bölgesine karavan park yaptırma kararı aldı.

Turizm gelirleri de artacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin yeni bir turizm destinasyonu olmak için birçok faaliyette bulunduklarını söyledi.

Büyükkılıç, ''Erciyes Turizm Merkezi de bu doğrultuda önemli başarılara imza atmaktadır. İşte ilimizdeki turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla belediyemizce karavan parkları hayata geçireceğiz. İlki Erciyes Dağı'nda ve ardından Sarımsaklı'da olmak üzere karavan parkların yapımına başlanacaktır. Erciyes'in önemli yaz faaliyetlerinden biri olacağı düşünülen karavan park ile ilimiz turizm gelirleri ve çeşitliliği arttırılacaktır.'' diye konuştu.

Bütün karavan ihtiyaçları giderilecek!

Projede karavanların tüm ihtiyaçlarını giderecek şekilde elektrik, su, duş, tuvalet ve mutfak gibi alt ve üst yapı çalışmaları ile karavan kullanımına özel bir alan hazırlandığını belirten Büyükkılıç, karavan parklarının şehrin gürültüsünden uzaklaşıp bölgelerin temiz havasından faydalanmak isteyenler için özel bir alan olacağını ifade etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme