Kayserililer dikkat: Sahra adeta Kayseri'ye taşınıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü yayımlanan raporu göre Sahra Çölü adeta Kayseri'ye taşınıyor... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü yayımlanan raporu göre Sahra Çölü adeta Kayseri'ye taşınıyor. Kentte önümüzdeki günlerde gündüzleri sıcak, akşamları soğuk hava bekleniyor.

Kayseri genelinde önümüzdeki günlerde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yer yer ise kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan sıcaklıklar, Kayseri halkını dikkatli olmaya çağırıyor. Maksimum sıcaklık 35.8°C, minimum sıcaklık ise 16.3°C olarak ölçüldü.

Kayseri 5 Günlük Hava Tahmini

27 Haziran Perşembe günü az bulutlu ve açık. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette. Sıcaklık: 10°C - 31°C.

28 Haziran Cuma: Az bulutlu ve açık. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette. Sıcaklık: 13°C - 33°C.

29 Haziran Cumartesi: Az bulutlu ve açık. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra yer yer kuvvetli. Sıcaklık: 12°C - 30°C.

30 Haziran Pazar: Parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa ve yerel sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra yer yer kuvvetli. Sıcaklık: 10°C - 30°C.

1 Temmuz Pazartesi: Parçalı bulutlu, öğleden sonra doğu kesimlerde sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette. Sıcaklık: 11°C - 29°C.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere, tüm vatandaşları günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 arasında dışarıda bulunmamaları konusunda uyardı.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Bugün, cumartesi ve pazar günleri yer yer kuvvetli rüzgar eseceği bekleniyor. Bu durum, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini gösteriyor.

Haziran ayı için uzun yıllar sıcaklık ortalamaları, en düşük 11.0°C, en yüksek 27.4°C olarak belirlendi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme