Kayserililer dikkat: Son gün bugün!

Ek MTV ödemelerinin ilk taksit ödemesinde son gün bugün. Peki taksit nasıl ödenir? Ödemeyince ne olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) için ilk taksit ödeme süresi bugün sona eriyor. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bu ödemenin nasıl yapılacağı ve detaylarını Kayseri Anadolu Haber olarak sizler için derledik...

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla getirilen ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) için ilk taksit ödeme süresi bugün sona eriyor.

Araç sahiplerini ilgilendiren Ek MTV, bir defaya mahsus olmak üzere bu yıl uygulanmaya başlandı. İlk taksit ödeme süresi başlangıçta 31 Ağustos olarak belirlenmişti, ancak daha sonra 6 Eylül'e kadar uzatıldı.

Araç sahipleri ek MTV'nin ilk taksitini bugün ödemesi gerekiyor. Vatandaşlar Ek MTV ödemelerini yapmazsa sadece araç muayenesini yapmayı engellenmesiyle kalmaz, aynı zamanda trafikten çekme, hurdaya çıkarma ve yurt dışına çıkarma işlemleri gibi pek çok trafik işlemi ve devir işlemi için de yasak getirilir. Bu nedenle araç sahipleri, ek MTV'nin ilk taksitini unutmamalı ve bugün son ödeme tarihine dikkat etmelidir.

Ek MTV, iki taksitte ödeniyor ve ikinci taksit için ödeme süresi kasım ayı sonuna kadar devam edecek. Yeni tescil edilen araçlar için ek MTV ödemesi, normal MTV tutarı ile birlikte peşin olarak yapılmalıdır.

Araç sahipleri, ek MTV ödemelerini tamamlamadıkları takdirde, vergi daireleri tarafından borçların tahsil edilmesi için faiz ve icra işlemleri ile karşı karşıya kalabilirler. Bu nedenle, ek MTV ödemelerini zamanında ve eksiksiz olarak yaparak yasal sorunlardan kaçınmak önemlidir.

MTV ÖDEME NASIL YAPILIR?

Ek MTV ödemelerinin ilk taksit ödemesinde son gün bugün.

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr 'den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme