Kayserililer dikkat! Ünlü zincir marketin peynirinde yasaklı madde bulundu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte ve tağşiş yapılmış ürünlerle mücadele kapsamında güncellediği listeye yeni eklemeler yapmaya devam ediyor. Son incelemelerde,  Kayseri'de de faaliyet gösteren bir market zincirinin raflarında bulunan 'peynirde yasaklı bir maddeye rastlanması dikkat çekti. Detaylar haberimizde...

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte ve tağşiş yapılmış ürünlerle mücadele kapsamında güncellediği listeye yeni eklemeler yapmaya devam ediyor. Son incelemelerde, Kayseri'de de faaliyet gösteren bir market zincirinin raflarında bulunan 'Ahir' markalı peynirde yasaklı bir maddeye rastlanması dikkat çekti.

Netamisin maddesi tespit edildi

Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde, 'Ahir' peynirinin üretiminde netamisin kullanıldığı belirlendi. Bu maddenin, küf ve mayaların gelişimini engelleyerek ürünün raf ömrünü uzattığı biliniyor. Ancak netamisin, tüketildiğinde ishal, kusma ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceği için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklı maddeler arasında yer alıyor.

Üç harfli market zincirlerinde satılıyor

Türkiye'de hızla yaygınlaşan ve düşük fiyat politikalarıyla bilinen büyük market zincirlerinden biri tarafından taşeron üretici aracılığıyla üretilen bu peynirin tüm mağazalarda satışa sunulduğu tespit edildi. Bakanlık yetkilileri, sağlığa zararlı bu ürünlerin piyasadan çekilmesi için gerekli adımların atıldığını belirtti.

Tüketicilere uyarı: Dikkatli olun

Tarım ve Orman Bakanlığı, kamuoyunu bilgilendirerek bu tür ürünlerin tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Netamisin gibi yasaklı maddeler içeren gıdaların sağlık üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında, tüketicilerin daha dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi. Bakanlık, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini duyurdu.

Ekim ayının gündeminde olan sahte ve tağşişli gıdalar listesi, ilerleyen günlerde yeni eklemelerle güncellenmeye devam edecek. Tüketicilerden bu süreçte bilinçli davranmaları ve güvensiz ürünlere karşı duyarlı olmaları bekleniyor

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme