Kayserililer doktorlardan yoruldu: Şikayetler artıyor!
Ülke genelinde doktor hasta tartışmaları gündemde zaman zaman yerini arıyor. Kayserililerin pek çoğu da doktorların hastalara karşı tavrından oldukça şikayetçi.. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
Kayseri'de okulların açılmasıyla artan salgın nedeniyle pek çok vatandaş hastanelere başvuruyor. Ancak kent genelinde bulunan hastanelerde poliklinik farketmeksizin doktorların hastalara yaklaşımı, vatandaşları hayal kırıklığına uğratıyor.
Çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran vatandaşlar doktorların yeterince ilgilenmediğini belirtiyor. Öyle ki hastalar, doktorların çoğu zaman şikayetlerine çözüm üretmediğini vurguluyor.
Hastalar doktorların her muayenede bir ay sonra gel demesinden de ayrıca şikayetçi. Günümüzde hastalıkların artış göstermesi vatandaşların şikayetlerinin artaması ile birlikte doktorların önemsemediği iddia ediliyor.
Maddiyat ayrıca can yakıyor!
Özel hastanelere başvuran vatandaşlar yüksek miktarda muayene, test ücreti ödemesine rağmen gerekli tedaviyi göremediklerini bu nedenle mağduriyet yaşadıklarını vurguluyor. Bazı hastanelerde sadece yoğun bakım ünitesinin ücreti 40-45 bin TL civarında seyrediyor. Diğer işlemler için ekstra ücret talep ediliyor. Hasta yakınları yoğun bakım hizmetinin çok kötü olduğunu vurguluyor.
Ancak ücretlerin bu denli yüksek olması vatandaşların cebini yakıyor. Hasta yakınları yüksek ücrete rağmen doktorların düzensiz iletişim kurduğunu kaydediyor.
'Kutsal işe çomak sokuyorlar'
Yoğun bakımda yatan hastaların kişisel bakımlarının düzensiz yapıldığı iddia ediliyor. Bu şikayeti dile getiren D.U hastane hizmetleri ve doktorlar ile iletişimde soru yaşadıklarından şikayetçi. Doktorluk mesleğinin çok önemli ve kutsal bir iş olduğunu vurgulayan D. U hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
D.U ''Şiddete çok karşıyım ancak bazı doktorların hasta yakınlarına karşı tavrı insanı çok kırıyor. Ve bazı doktorlar hasta yakınlarını tahrik ediyor. Bir hasta yakını olarak hassas bir süreçte olmamıza rağmen birçok doktor bunu göz önünde bulundurmadan bizimle sağlıklı iletişim kurmuyor. Doktorların olduğu gibi hastaların da hakları var. Bunun göz ardı edildiğini düşünüyorum ve tüm doktorların hastalarla empati kurması gerektiğine inanıyorum.'' dedi.
Yoğun bakım hizmetlerinden şikayetçi olduğunu dile getiren D.U, şunları kaydetti: ''Yoğun bakımda yatan babamın kişisel bakımının yapılmasını talep ettiğimizde, hastane görevlileri ağız bakımının iki günde bir yapıldığını ağzından kaçırdı. Bu durumu doktorla görüştüğümüzde kişisel bakımının günlük yapılması gerektiğini söyledi. Burada hastane görevlileri ve doktorlar arasında da bir iletişimsizlik mevcut. Bu durumda benim babamın kişisel bakımı nasıl yapılıyor merak ediyoruz. Doktorların bizlere karşı olan tavrı da oldukça can sıkıcı. Bize babamın durumunun kötü olduğunu söylediklerinde 'yapılabilecek başka bir şey yok mu?' diye sorduğumuzda adeta bize 'çok biliyorsanız siz oturun koltuğa...' şeklinde yanıt veriyorlar. Hassas bir süreçte doktorların bu denli kaba olması hasta ve hasta yakınlarında büyük mağduriyet oluşturuyor.''