Kayserililer Eylül Ayına Dikkat - 500'den Fazla İstihdam Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eylül ayında 500'den fazla şehit yakını, gazi ve gazi yakınını kamu kurumlarında istihdam etmeyi hedefliyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Bu atamalarla birlikte, bu yıl yapılan 591 atama sonucunda, kamu kurumlarında istihdam edilen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı yaklaşık 50 bine ulaşmış olacak.

Türkiye'de şehit yakınları ve gazilerin kamu kurumlarında istihdamına yönelik ilk atama 1996 yılında gerçekleştirilmişti. 2002 yılına kadar 6 bin 315 kişinin yerleştirildiği bu süreç, sonraki yıllarda hız kazanarak önemli bir artış gösterdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehitlerin eşleri, çocukları, anne, babaları veya kardeşlerinden biri ile gazilerin kendileri veya onların tercih ettiği bir yakınına kamuda istihdam imkânı sunuyor. Şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, sivil terör mağdurları ve harp malulleriyle ilgili istihdam işlemleri, Bakanlık bünyesindeki Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Ayrıca, terör saldırılarında şehit düşen veya gazi olan kamu görevlilerinin memur olan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşlerinin atanma taleplerine öncelik tanınıyor.
Kamu kurumlarında görev yapan gaziler ve eşleri 19 Eylül Gaziler Günü'nde; şehit aileleri ise 18 Mart Şehitler Günü'nde idari izinli sayılıyor. Bunun yanı sıra, Türk Hava Yolları ve AJet ile yapılan anlaşmalar sayesinde şehit yakınları ve gazilere indirimli uçak bileti imkânı da sunuluyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme