Kayserililer isyan etti: Çadırda mı kalalım?

Kayseri'de artan kiralık konut fiyatları vatandaşın belini büküyor. Yeni ev kiralamak isteyenler neredeyse 100 bin TL'yi bulan maliyeti hesap edince isyan etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de artan kiralık konut fiyatları vatandaşın belini büküyor. Yeni ev kiralamak isteyenler neredeyse 100 bin TL'yi bulan maliyeti hesap edince isyan ederken ‘Çadırda mı kalalım?' diyerek duruma tepki gösterdi.

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve artan döviz kurları sebebiyle ekonomi alt üst oldu. Enflasyonun yüksek seviyede olması asgari ücretliye ve emekliye yapılan zamları gölgede bırakırken vatandaşın eline geçen maaşı da resmen eritti.
Enflasyon kira fiyatlarına da olumsuz yansıdı. Konut kiralamak isteyenler dudak uçuklatan fiyatları duyunca adeta neye uğradığını şaşırıyor.

Kiralık ev arayanlar işin içine depozito, emlakçı, taşınma, eşya boya badana işleri de girince işin içinden çıkamaz duruma geldi.

Vatandaşlar maliyeti hesap edince neredeyse 100 bin TL'yi bulan fiyatlarla şok oluyor.
Kiralık konut fiyatları Kayseri'de 10 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlara bir de emlakçı komisyonu ve depozito ücreti eklenince yeni ev kiralamak isteyenlerin ilk bir aylık maliyeti kira, depozito, emlakçı, taşınma, eşya boya badana derken neredeyse 100 bin TL'ye yaklaşıyor.

Kayseri'de ev sahipleri bakımsız, kırık dökük evlere hem fahiş fiyat hem de depozito istemeye başladı. Ev kiralamak isteyenler bazı ev sahiplerinin 3 kira kadar depozito istediğini iddia ediyor. Tüm bunların yanı sıra öğrenci ve bekârlar ise kiralık ev bulamıyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 12
A. A. 30 Temmuz 2024 18:01

Bu hükümet artık iyice yorulmuş, başta durmaktan usanmış, hiçbir alanı yönetemez hale gelmiş. Böyle bir hükümetten ne bekliyorsunuz ? Türkiye de kimde, nerede bir sorun varsa, görmemezlikten, duymamazlıktan geliyor.

Mertcan 29 Temmuz 2024 11:49

cumhur ittifakına ve akpye 25 senedir yuzde 60 oy verin sonrada kiralar niye cok diyin. 2015 te euro 3 tl idi. 9 senede 11 kat arttı. Sadece bu doneme baksanız anlarsınız diyeceğimde. Neyse.

Gerence Kaptan 29 Temmuz 2024 10:10

Yola devamm..!

Tayfun 29 Temmuz 2024 08:53

Kimse ama hiç kimse ben Müslümanım demesin bu ülkede özellikle de kayserideki burada insanların ermeni damarı herzaman var. Yüce yaradan herşeyi bilen ve görendir, faizi, haksız artışı, kendince hak gören elbet birgün hesabını verecek. Kimse demiyor mülk Allahın ben sadece emanetçisiyim diye. gün gelir çöller, ormana, denize, ormanlar, denizler çöle döner, güzelliğe bir sivilce, mala bir kıvılcım yeter diye.

İbrahim 28 Temmuz 2024 23:56

Deniz adlı kişiye cevaptır bu kira artışlarını cumhur ittifakına nerden bağladın pes millet ittifakı başta olunca herşey güllük gülistanlıkmı olacak biraz beyin biraz akıl biraz mantık devreye sokarsan birazda araştırırsan yorumunuz akılcı olacak teşekkür ederiz.

Mustafa 28 Temmuz 2024 23:23

Daha beter olun

Özlem Su 28 Temmuz 2024 22:34

Kayserinin insanı kadar para göz doyumsuz insan görmedim ben Allah gözlerini doyursun. Sanırsın deniz kenarından ev kiralıyorlar bazıları çöplük gibi evini villa olarak fahiş fiyatlara ilana koymuş gülermisin ağlarmısın resmen dalga geçiyorlar.Bodrum Kuşadası Antalya da daha ucuz kiralar. Özellikle dikkatimi çekti tayin dönemi oldugu için bir kaç gün içinde 15bin tl olan evleri 25_28 bine çıkardılar, Hele ki bazı daireler villalları geçti şaka gibi 35bin tl ye 3+1 daire fiyatı nedir arkadaş musluklarını altınmı taktın villaları hiç demiyorum aylık 100bin 150bin nedir Allah gözünüzü doyursun vicdan versin hepinize dilerim fahiş fiyatlarla ev kiralayıp özellikle de bu şehre çalışmak için gelen insanları kazıklamaktan zevk alan Kayserililer valla iki yakanız bir araya gelmesin illaki acısı sizden başka kayıp olarak çıkacaktır. Tabi birazcık Allah korkusu varsa ki olsa zaten böyle çıldırmazlar.

Deniz 28 Temmuz 2024 16:52

Cumhur İttifakının kalesi Kayseri daha beter olun , verdiğiniz oyların cezasını biraz da siz çekin.

Kara hoca 28 Temmuz 2024 14:12

Kiracılar bu akılda giderse yakında hiçbir yerde ev bulamayacaklar. Çıktıkları evleri ne hale getirdiklerini bir görün önce. Bir kişinin yüzünden dürüst kiracilarda mağdur oluyor.

E.d 28 Temmuz 2024 13:49

Sanki sahil kenarinda bir yerde yasiyoruz dagin basi kayseri insanin herseyi para vicdan asla yok

Ali candan 27 Temmuz 2024 20:02

Çoğu insan gibi bende kiracıyım. % zam oranına hiç uyulmadı. Şimdi daha yüksek oranda olacak. Ev sahipleride devlet öyle uygun görmüş diyerek baskı yapacak. Fakat 25 oranındayken hiç biri devleti tanımıyordu. Neler olacak hep beraber göreceğiz.

Emmi 27 Temmuz 2024 18:02

ben de sahibiyim daha doğrusu ilgileniyorum Allah vicdan merhamet versin ev sahiplerine bizim kirayı duysanız hepiniz sıraya dizilirsiniz o kadar yani ama şunu da söyleyeyim çaprazında bir ev var bir tane dürüst kiracı gelmedi Ne kadar şerefsiz kiracı varsa o adamı buldu adam sıfır ev yaptırdı parçalayıp gitmişler 3 ay oturdu kaçtı

Bakmadan Geçme