Kayserililer kışın ısınmak için bu hususlara dikkat edin!

Kış ayının habercisi sonbahar, son günlerde kendisi hissettirmeye başladı. Özellikle akşam ve gece saatlerindeki serin havalar vatandaşların uzun bir zamandır açık tutuğu cam ve pencereleri kapatmasına neden oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Sonbahar mevsimi ile soğuk havalar akşam saatlerinde kendisini hissettirmeye başladı. Özellikle havaların erken kararmasıyla birlikte ortaya çıkan soğuk havada vatandaşlar sıcak yaz akşamlarından kalan davranışlarını değiştirmeye pencereleri kapatmaya ve giyim tarzını kışa uygun hale getirmeye dikkat gösteriyor.

Peki kış için hangi önemler alınmalı işte 5 madde;

Camlar kontrol edilmeli

Öncelikle pencere ve cam balkonlarda kış ayarlamalarının yapılması, su kaçıran veya menteşesi bozuk pervazlar varsa değiştirilmesi kışın sıcaklığın muhafaza edilmesi için önem arz ediyor.

Kombi bakımı yapılmalı!

Kış ayı gelmeden önce özellikle bireysel ısınma sağlayan kombilerin bakımlarının zamanında yapılması gerekmekte. Böylece hem ısınıma tasarrufu sağlanırken hem de periyodik bakımı gerçekleştirilmiş oluyor.

Kaloriferlere bakım yapılmalı

Odalarda yer alan kalorifer borularının temizliği ve peteklerin içerisinde hava olup olmadığı kontrol edilmeli eğer varsa bir uzman tarafından temizlenerek tıkanıklık giderilmeli.

Balkon dolaplarındaki ürünler kontrol edilmeli

Özellikle yaz aylarında balkonlarda bulunan dolaplarda sıvı içerikli ürünler muhafaza edilebiliyor. Kışın ise bu ürünler donarak patlayabiliyor. O yüzden bu ürünleri daha uygun saklama koşullarına almak gerekiyor.

Kalorimetre ayarlanmalı

Merkezi ısıtma sistemine sahip binalarda ise kaloriferlerin ne zaman aktif hale geleceği belirlenmeli ve kaloriferlerinde başında yer alan ayar vanalarından uygun sıcaklık seçili halde hazır beklemelidir.

Güneş enerjileri kapatılmalı

Güneş enerjisinden yararlanarak sıcak su sağlayan paneller kışın özellikle kullanılmadığı durumlarda genleşerek patlayabiliyor ve yüksek maliyetlere sebep olabiliyor. Bu durumların önüne geçmek için bağlık olarak tarif edilen ve kışın sıcak su tüketiminin az olduğu yerlerde güneş enerjisi sıcak su sistemlerinin kapatılması daha mantıklı olmaktadır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme