Kayserililer merak içinde - Kiralar artacak mı?

Geçtiğimiz dönem Kayseri'de de konut satışlarında durağanlık yaşandı. Konut sektöründeki bu durağanlık nedeniyle emlak sektörü adeta can çekişti. Peki konut piyasası nasıl seyredecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Konut piyasasındaki durağanlık, Kayseri'deki emlak sektörünü de etkiliyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ise önümüzdeki 6 aya yönelik beklentileri içeren bir anket düzenledi.

KONUTDER NielsenIQ Türkiye ile birlikte hazırlanan anket sektör temsilcileriyle yapıldı. Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine görei KONUTDER üyesi 22 konut geliştiricisi ve yatırımcısının katıldığı Konut Sektörü Beklenti Anketi Raporu'nun 2024 yılı çeyrek sonuçlarına göre, üyeler konut üretim adetlerinin artmayacağını öngörüyor.

Sıfır konut satışında değişim yaşanacak mı?

Yapılan ankete göre üyelerin yarısı konut fiyatlarının aynı kalacağını tahmin ediyor. Üyelerin çoğunluğu gelecek 6 ay içinde sıfır konut satışında herhangi bir değişiklik yaşanmayacağını ifade ediyor. Üyelerin yüzde 63,6'sı kiraların gelecek 6 ay içinde artacağını düşünüyor.

Kayseri'de mağdur kiracı vatandaş!

İki yıldır uygulanan konut kira artışınza yüzde 25'lik zam sını uygulaması kalktı. Kiracılar ise bu durumdan oldukça tedirgin. Kentte kira fiyatları ise ortalama 10 bin TL'den başlıyor. Vatandaşlar devletin bu duruma el atılmasını istiyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme