Kayserililer Ücretsiz Gözlük Hakkınızı Kontrol Ettiniz Mi?

Gözlük kullananları yakından ilgilendiren bir hizmet e-devlet kapısı üzerinden sunuluyor. Vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden gözlük haklarının olup olmadığını rahatlıkla sorgulayabiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber, Kayseri haberlerinde…

Gözlük kullanan vatandaşların sosyal güvenlik kurumu tarafından temin edilen ücretsiz gözlüklerden almak için veya yeni bir gözlük aldığında devlet katkısı alabilmek için belirli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bu süre olağan durumlarda iki yıl olarak düzenlenmiş durumda. Sürenin nasıl öğrenilebileceğinin detayları ise şu şekilde;

E-devlet sistemi üzerinden ücretsiz gözlük değişimi hakkı nasıl sorgulanır işte adım adım yöntemi;
Öncelikle gözlük hakkınızın olup olmadığını sorgulamak için PTT veya mobil bankacılık üzerinden e-devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor.

Merhaba;

Merhaba Size Nasıl Yardım Edebilirim? başlıklı arama çubuğuna Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi Sorgulama yazmanız ve tıklamanız gerekmekte.

Artık çerçeve, yakın ve uzak olmak üzere dereceli cam hakkınızın olup olmadığını veya hakkınız yoksa ne zaman yeni hakkınızın doğacağını görüntüleyebilirsiniz.

2024 yılına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen gözlük desteğine ilişkin bilgiler ise şu şekilde;
Uzak Çerçeve Bedeli: 98 TL
Yakın Çerçeve Bedeli: 98 TL
Çift Cam Bedeli: 27 TL

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Uyutulan emekli 02 Ağustos 2024 12:48

Emekli sandığı emeklisiyim.Temmuz 1 de(2024) beyazsehirdeki Zem Optik ten standart yakin gözlük CAMI aldım.Şehir hastanesinde recetesi yazılan bir cam 800 lira para verdim.Bedava gözlük diye bir sey bir.Bu da masal.Faturası bende inanmayana gösterebilirim.

Bakmadan Geçme