Kayserililer Yalanlarının Ortaya Çıkması Halinde Ne Yapar? Anadolu Haber Sokakta

İnsanlık tarihinin en eski davranış biçimi olan yalan söylemek, hayatın her alanında bireylerin karşısına çıkıyor. Ancak, yalanın ortaya çıkması, hem kişisel hem de profesyonel ilişkilerde ciddi sonuçlar doğurabilir. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara yalanlarının ortaya çıkması halinde ne yapacaklarını sorduk.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET

Küçük beyaz yalanlardan büyük aldatmacalara kadar, yalanlar her bireyin karşısına çıkıyor. Yalanın açığa çıkması, güven kaybından ilişki sorunlarına kadar birçok olumsuz sonucu beraberinde getirebiliyor. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara yalanlarının ortaya çıkması halinde ne yapacaklarını sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, yalanının ortaya çıkması halinde suçluluk duyacağını ifade ederek şöyle dedi; ‘Yeri geldiği zaman söylerim. Yalanımın ortaya çıkması halinde kendimi suçlu olurum.'

‘Genelde yalan söylemem'

Söylediği yalanın doğruluk payına göre hareket edeceğini söyleyen başka bir vatandaş ise; ‘Genelde yalan söylemem ama yalanımın ortaya çıkması halinde, doğruluk payına bakarım ona göre de tepki veririm' dedi.

‘Yalan üstüne yalan söylerim'

Söylediği yalanın ortaya çıkması halinde bunun zincirleme bir hale dönüşebileceğini vurgulayan bir vatandaş; ‘Yalanı arada söylerim. Yalanımın ortaya çıkması halinde altından kalkmaya çalışırım. Yalan üstüne yalan söylerim' diye konuştu.

‘Zekâmı kullanarak sıyrılırım'

Bir vatandaş, zor durumlarla başa çıkmak için yalan söylemeyi bir araç olarak kullanıldığını belirterek, şu ifadelere yer verdi; ‘Her zaman yalan söylemem. Dara düştüğüm zaman söylerim. Yalanımın ortaya çıkması halinde, kürt zekidir. Zekâmı kullanarak, sıyrılmaya çalışırım.'

‘Başka bir yalanla düzeltirim'

Yalanın ortaya çıkması durumunda, yeni yalanlarla durumu toparlamaya çalışacağının altını çizen başka bir vatandaş ise; ‘Zor durumda kalmadığım sürece yalan söylemem. Yalanımın ortaya çıkması halinde, kendimi savunurum başka bir yalanla düzeltmeye çalışırım' dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme