Kayserililerin borcu Erciyes'i aştı – İşte borç haritası…

2024 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde bireysel kredi kartı borçları önemli ölçüde artış gösterdi. Borcu dağları aşan Kayserililerin toplam ödemesinin gösterildiği rapor, kentte yaşanan ekonomik krizi gözler önüne serdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

2024 yılının ilk 6 ayında ülke genelinde bireysel kredi kartı borçları büyük ölçüde artış gösterdi. Kredi kartı borcunda Konya, kredili mevduat hesaplarında Giresun başı çekerken Kayseri'nin borcu da dikkat çekti. İşte detaylar…

2024 yılının ilk yarısında, borç riski en çok artan iller tespit edildi. Konya, bireysel kredi kartı borcunda zirvede yer alırken, Giresun kredili mevduat hesaplarında öne çıktı. En az borç artışı Tunceli'de, kredili mevduat hesaplarındaki en düşük artış ise Şırnak'ta görüldü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ikinci çeyrek Fintürk verileri, 81 ilde banka borçlarının hızla arttığını gösterdi.

Verilere göre; Ocak-Haziran döneminde bireysel kredi kartı borçlarında en büyük artış yüzde 49.2 ile Konya'da gerçekleşti. Muğla yüzde 33.2 ve Antalya yüzde 31.2 ile onu izledi. Tunceli, yüzde 10.4 ile kart borçlarının en az arttığı il oldu. Kayseri'nin borcu ise dudak uçuklattı.

2023 Aralık ayına göre 2024 Haziran sonunda bireysel kredi kartı borçları yaklaşık yüzde 26.4 artarak 1 trilyon 498.6 milyar liraya ulaştı. Bu dönemde vatandaşların bireysel kredi kartlarına olan borcu 313.5 milyar lira arttı.

6 aylık raporda, bireysel kredi kartlarında en borçlu il 396.6 milyar TL ile İstanbul oldu. Ankara 136.9 milyar TL, İzmir ise 97.5 milyar TL kredi kartı borcu ile onu izledi. En az kredi kartı borcu olan il 796 bin TL ile Ardahan oldu.

Kayseri'nin kredi kartı borcu ne kadar?

FinTürk verilerine göre Kayserililerin bireysel kredi kartı borcu 22.8 milyar TL olarak belirlendi. Bu rakamla Kayseri 81 il içinden en borçlu 12. il olarak öne çıktı.

En borçli iller şu şekilde sıralanıyor,

İstanbul

Ankara

İzmir

Bursa

Antalya

Adana

Konya

Kocaeli

Gaziantep

Mersin

Muğla

Kayseri

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme