Kayserililerin ünlü yemeği sosyal medyada – Kayseri'de bilen yok!

Sosyal medya da bir kullanıcı '81 il 81 unutulmaya yüz tutmuş tarif serisi' videoları yayınlıyor. Kayseri'ye özgü 'Ayvalı yaprak sarması' tarifini gün yüzüne çıkaran kullanıcıya 'Kayseri'de bu tarifi bilen yok' yorumları yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Sosyal medya da '81 il 81 unutulmaya yüz tutmuş tarif serisi' videoları yayınlanan kullanıcı Kayseri'ye özgü ‘Ayvalı yaprak sarması' tarifini gün yüzüne çıkardı. Tarif videosunun altına yorum yapan Kayserililer ‘Kayseri'de bu tarifi bilen yok' dedi.

Uzun zamandır çektiği tarif videolarıyla gündeme gelen sosyal medya kullanıcısı Ezgi Terzi Taşkın, bu kez de Kayseri'ye özgü ‘Ayvalı yaprak sarması' tarifini derledi. Tarifini sosyal medya da yayınlamasının ardından Kayserililer videoyu yorum yağmuruna tuttu.

İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

250 gram asma yaprağı
2 adet ayva
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pirinç
4 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
1 adet dilimlenmiş limon

Hazırlanışı;

Pirinçleri en az 1 saat sıcak suda beklettikten sonra nişastasından arınana kadar yıkayalım. Yaprakları bol suda haşlayıp süzelim. Uygun bir kasede pirinçler, ince doğranmış soğanı, rendelenmiş ayva ve baharatları ekleyelim. 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını ekledikten sonra harcı karıştıralım. Hazırladığımız harçla yaprakları saralım.
Uygun bir fırın tepsisine dizilen sarmaların üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve su gezdirelim. Limon dilimlerini de sarmanın üzerine yerleştirdikten sonra tabak ile kapatalım. 200 derece fırında sarmalar suyunu çekene kadar pişirelim. En az bir saat dinlendirilen sarmaların üzerine tahin gezdirerek servis edebilirsiniz.

Tarife yorumlar yağdı!

Kayserililer tarifi adeta yorum yağmuruna tuttu. İşte bazı yorumlar;
‘Kayseri diyince akla yağlama veya mantı falan geliyor ama bu şekilde bilinmeyen bir tarif çok daha iyi olmuş bence ve çoğu Kayserili de bilmiyordur bunu'
‘Kayseri'de bunu bilen yok!'
‘Bizim köyde pek çok Kayseri tarifi bilinmez hiç duyulmamış ama bu tarifi hiçbir Kayserili duymamış sanırım'
‘Eee biz Kayserililer bunu ilk defa görmemiz'
‘Kayseri'nin bundan haberi var mı?'
‘Kayseri'nin yerlisiyim hiç duymamıştım'
‘İlk kez duydum ama denemeye değer'

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme