Kayserililerin vazgeçilmeziydi - Meğer ölüm deposuymuş!
Kayserililerin yemek kültüründe en üst sırada yer alan o yiyecekle ilgili önemli uyarılar geldi. Meğer o yiyecek ölüm deposuymuş. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
Kayseri sofralarının baş tacı sucuk ile ilgili çok önemli uyarılar geldi. Bayıla bayıla yediğimiz sucuk kolesterol yaptırıyor, hatta kanserin de en büyük sebeplerinden biri olarak görülüyor.
Tüm Türkiye'de sofralardan eksik etmediğimiz bazı temel yiyecekler sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor.
Özellikle Ramazan ayının da gelmesiyle daha çok ortaya çıkan sucuk ile ilgili ciddi uyarılar geliyor.
Kayseri'nin yerel lezzetlerinde olan sucuk ve sucuk içi, popüler ve lezzetli bir geleneksel Türk yiyeceği olarak öne çıkıyor. Ancak sucuğun, düzenli ve aşırı tüketimi sağlık üzerinde bazı olumsuz etkiler yaratıyor.
Yüksek miktarda yağ ve kolesterol içeren sucuk ile aşırı miktarda doymuş yağ tüketimi, kolesterol seviyelerini yükseltebiliyor ve kalp hastalıkları riskini artırabiliyor.
Ayrıca işlenmiş bir et olan sucuk içerisinde barındırdığı nitratlar ve nitritler gibi katkı maddeleriyle kolon kanseri riskini artırabiliyor.
Sucuğun içinde bulunan aşırı tuz ise böbreklerle ilgili rahatsızlıkların önünü açıyor.
Öte yandan yoğun bir kalori kaynağı olan sucuğun obeziteye yol açtığı da kaydediliyor.