Kayserililerin Yeni İmtihanı Sizi Çok Şaşırtacak!

Kayseri'de ATM'lerde yaşanan sorunlar, vatandaşların sinirlerini zorladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Yeni uygulama ile para çekme alt limitinin değişmesi ve ATM'lerin her banknotu kabul etmemesi, halkın ATM makineleriyle adeta "kavga" etmesine neden oldu.

Yeni Dönem, Yeni Sorunlar

Yeni dönemde ATM'lerdeki para çekme alt limitlerinin değişmesi, pek çok Kayserili için zorlayıcı bir durum haline geldi. Vatandaşlar, makineye girdikleri paranın çekim limitini karşılamaması ya da ATM'nin belirli banknotları kabul etmemesi gibi sorunlarla karşılaştı. Özellikle sıcaklıkların artmasıyla daha da gerilen Kayserililer, bu durum karşısında sinirlerine hâkim olamayıp, öfkesini ATM makinelerinden çıkarttı.

Polis Müdahalesi

Olayların kontrolden çıkmaması için olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşları sakinleştirmek için çaba sarf etti. Olayların büyümesini önleyen ekipler, vatandaşları ATM'lerden uzaklaştırarak durumun normale dönmesini sağladı.

Vatandaşların Tepkisi

Kayserili vatandaşlar, ATM'lerde yaşanan bu tür sorunların özellikle sıcak yaz günlerinde onları daha da zor duruma soktuğunu belirtiyor. Yeni para çekme limitlerinin ve makine ayarlarının vatandaşların ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan halk, bankaların bu konuda daha duyarlı olmasını talep ediyor.

Bu tür olayların tekrarlanmaması için bankaların ve yetkililerin önlem alması gerektiği belirtiliyor. Aksi takdirde, Kayserililerin ATM'lerle olan "kavgası" daha da büyüyecek gibi görünüyor.

Bankalarda Para Çekme Tutarı Ne Kadar?

Bankalar, ATM'den para çekme limiti adında tüketicilere nakit para çekme tutarı belirlemektedir. Türkiye'deki banka ATM'lerinde para çekme tutarı genellikle 10 bin TL olsa da genellikle bu tutar bankaya göre değişkenlik gösterir. İşte bazı bankalar ve limitleri;

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme