Kayserililerle Pastırma Yarışına Giren Sivas Şimdi de O İle Kafayı Taktı!
Pastırma yarışları Kayseri-Sivas- Kastamonu arasında devam ederken, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanan karara göre anavatanı Kayseri olan 'pastırma' Avrupa ülkelerinde koruma altına alınmıştı. Sivas, bu yarışı kaybetmesi üzerine şimdi de de bakın hangi ile kafayı taktı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Sivaslılar uzun yıllar boyunca Kayseri ile pastırma yarışına girmiş fakat AB Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre pastırma anavatanı Kayseri'de koruma altına alınmıştı. Bunun üzerine Sivas şimdi de o ile kafayı taktı. Bakın o il hangisi?
Etli ekmeğin Sivas'a ait olduğunu söyleyen Sivaslılar, ‘Başka şehirlerimiz de de yapılıyor, ama Sivas'ın kendinde has lezzetleri var. Etli ekmeğimiz Sivas'ımızın vazgeçilmezleri arasında. Biz etli ekmeğimizi genellikle dişi büyükbaş hayvanların etlerinden yaparız. Yağlı kaburga etlerinden iç harcını hazırlayarak meydana getirdiğimiz bir lezzet. Çok rağbet gören yöresel bir lezzetimiz' diyorlar.
Yunanlıların etli ekmeği sahiplenmeleri üzerine, Etli ekmeği sahiplenen Sivaslılar, ‘Daha önceki yıllarda bazı yemeklerimizi sahiplenmeye çalışmışlardı. Hatta dün kokoreçi de sahiplenmişler. Bu gidişle Türkiye'yi sahiplenme düşünceleri olacak gibi duruyor. Ama öyle bir durumda yıllar önce aldıkları cevabı tekrar alırlar diye düşünüyoruz. Türk milleti olarak lezzetimizle her zaman ön plandayız. Sivas için de etli ekmek çok meşhur bir yiyecek' açıklamalarında bulundular.
Fakat yıllardır etli ekmek Konya ile anılırken, sosyal medya platformlarında ‘Sivaslılar bu sefer de Konyalılara taktı' yorumları yapıldı. Konya'nın bu konu hakkında ne söyleyeceği merakla bekleniyor.