Kayseri'nin 3 katı, kamu hastanelerinde muayene oldu

Kayseri'deki kamu hastanelerinde Kayseri nüfusunun yaklaşık 3 katı muayene oldu.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan edinilen bilgilere göre, Kayseri'de hizmet veren kamu hastanelerinde muayene olanların sayısı 4 milyonu aşarak toplam 4 milyon 91 bin 430 kişiye ulaştı. Söz konusu muayenede özel ve üniversite hastaneleri de göz önünde bulundurulduğunda sayının çok daha fazla olduğu düşünülüyor.
KAYSERİ 19. SIRADA
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nun son 2014 yılı kamu hastaneleri muayene verilerine göre Kayseri, Türkiye'deki illerin muayene sayıları bakımından iller içerisinde 19. sırada yerini aldı. Listede ilk sırayı nüfus bakımından Türkiye'nin en kalabalık olan ili İstanbul alırken, onu ise başkent Ankara takip etti. Türkiye'de en çok muayene olan iller içerisinde 3. sırayı ise turizm kenti İzmir aldı. En az muayene sayısı bulunan iller ise sırasıyla Tunceli, Ardahan ve Bayburt oldu.
TÜRKİYE'NİN 4 KATI MUAYENE OLDU
Son nüfus sayısı sonuçlarına göre 77 milyon 695 bin 904 olan Türkiye nüfusu düşünüldüğünde ve kamu hastanelerinde ise 2014 yılında toplam 289 milyon 281 bin 248 kişinin muayene olduğu görüldüğünde Türkiye nüfusunun neredeyse 4 katının kamu hastanelerinde muayene olduğu anlaşıldı. Bu rakama özel ile üniversite hastanelerindeki muayene rakamları da eklendiğinde ise oranın daha da fazla olacağı tahmin ediliyor.
İÇ HASTALIKLARI İLK SIRADA
Türkiye'deki kamu hastanelerinde gerçekleşen muayene sayıları bu şekilde iken, muayene olunan bölümler içerisinde en çok hastanın geldiği servisler ise sırasıyla 'iç hastalıkları', 'çocuk sağlığı ve hastalıkları' ve 'kadın doğum ve hastalıkları' oldu. Rakamlar ise şu şekilde gerçekleşti; iç hastalıkları: 23 milyon 969 bin 402, çocuk sağlığı ve hastalıkları: 17 milyon 832 bin 017 ve kadın doğum ve hastalıkları: 15 milyon 340 bin 503. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme