Kayseri'nin 6 müzesi var

Müzeler Haftası'nda Kayseri'de 6 müzenin bulunduğu ortaya çıktı.

Kayseri Müzeler Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre 3'ü özel nitelikli, kalan 3'ü de resmi nitelikli olmak üzere toplam 6 müze bulunduğu belirlendi.
30 BİNDEN FAZLA ESER ENVANTERİ
Müzeler ile ilgili edindiğimiz bilgilerde, kadim kent Kayseri'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan resmi nitelikteki toplam 3 müzesinde 31 bin 143 tarihi eser envanteri bulunduğu kayıtlara geçti. Söz konusu tarihi eser envanterinin 28 bin 869 adedi Arkeoloji Müzesi'nde bulunurken, Etnoğrafya Müzesi'nde 2 bin 238, Atatürk Müzesi'nde ise 36 tarihi eser envanteri yer aldığı bildirildi. Özel müzelerden ise Selçuklu Müzesi, Ahi Evran Müzesi ve Kadir Has Kent Müzesi ziyaretçilerine Kayseri ve tarihini tanıtma hizmeti sunuyor.
YENİ MÜZELER YOLDA
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile Kayseri'de bulunan toplam 6 müzeye 3 müze daha eklenecek ve bu sayı 9'u bulacak. Milli Mücadele döneminde kurtuluşa büyük katkısı bulunan ve aralarında devlet adamı, sanatçı ve yazarlar olmak üzere 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şair Behçet Kemal Çağlar, Yazar Cevdet Kudret, Siyasetçi Korkut Özal, Bilim İnsanı Jale Baysal, Sinema Oyuncusu Göksel Arsoy ve Şarkıcı Emel Sayın gibi ünlü isimleri yetiştiren Kayseri Lisesi'nin Milli Mücadele Müzesi şekline dönüştürülerek hizmete girmesine sayılı günler varken, bilim konusunda ise ziyaretçilerini bilgilendirecek olan Harikalar Diyarı'ndaki Bilim Merkezi bünyesinde faaliyet verecek olan Bilim Müzesi de Kayseri'nin müze envanterine girecek. Yine yakın zamanda hizmete girecek olan ve Kayseri'nin merkezinde hizmet verecek Kale Kültür Sanat Merkezi bünyesinde açılacak olan Arkeoloji Müzesi de yine yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacak. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme