Kayseri'nin 693 bilirkişisi var

Kayseri'nin çeşitli konularda sahip olduğu bilirkişi sayısı 693 kişi çıktı.

Hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda başvurulan, o konunun uzmanı kişilere hukuk dilinde verilen isim olan 'bilirkişi' konusunda Kayseri Ticaret Odası'ndan (KTO) elde edilen bilgilerde Kayseri'de toplam 693 bilirkişi olduğu belirtilirken, bu bilirkişilerin hemen her konuda bulunduğu kayıtlara geçti.
EN ÇOK BİLİRKİŞİ 'MALİ MÜŞAVİRLİK'TE
Kayseri'de en çok bilirkişi bulunan alanın 'mali müşavirlik ve muhasebe' konusunda olduğu paylaşıldı. Buna göre toplam 86 bilirkişisi bulunan mali müşavirliği, toplam 74 bilirkişi ile ise 'hukuk' konusunda bilirkişiler takip etti. Listede 3. sırayı alan bilirkişi konusu ise toplam 50 ile 'inşaat' oldu.
HEMEN HER KONUDA BİLİRKİŞİ BULUNUYOR
Edinilen bilgilerde Kayseri'de hemen her konuda bilirkişi bulunuyor. Buna göre bilirkişiler başta mali müşavirlik ve muhasebe ile hukuk alanı olmak üzere; inşaat, trafik, sosyal güvenlik, sarraflık, bilişim, ayakkabıcılık, tekstil, akaryakıt, gayri menkul, makine, mühendislik, fizik, kimya, biyoloji, ziraat, mobilya, sigorta, avukatlık, bankacılık ile çeşitli yabancı diller de dahil hayata dair hemen her alanda bulunuyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme