Kayseri'nin mevduatı 8 milyon lirayı aştı

Bankalara ve benzeri kredi kurumlarına istenildiğinde, belli bir vade ya da ihbar süresi sonunda çekilmek üzere yatırılan paraları ifade eden mevduat hesaplarında Kayseri 8 milyon lirayı aştı.

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) edinilen bilgilere göre Kayseri'deki banka ve finans kurumlarında yer alan toplam mevduatlar toplamının 8 milyon lirayı geçtiği belirtildi. En son yayınlanan mevduat bilgileri olan 2013 yıl sonu mevduat bilgilerinde Kayseri'deki banka ve finans kurumlarındaki mevduat toplamının 8 milyon 503 bin lira olduğu ortaya çıktı. Kayseri bu rakamla Samsun, Kahramanmaraş, Trabzon, Erzurum, Malatya, Gaziantep ve Hatay gibi büyükşehirleri geride bıraktı.
EN BÜYÜK MEVDUAT İSTANBUL'DA
Verilen mevduat bilgilerine göre Türkiye'de en büyük mevduat miktarı toplam 428 milyon 2 bin lira ile İstanbul'da yer alırken, onu ise toplam 142 milyon 347 bin lira ile başkent Ankara izledi. 3. sırada ise toplam 48 milyon 551 bin lira mevduat ile İzmir geldi. En az mevduatı ise toplam olan il ise 218 bin lira ile Bayburt bulundurdu.
Türkiye'nin toplam mevduatı da 943 milyon 313 bin lira oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme