Kayseri'nin yatırımlarına 50 milyon Lira'dan fazla teşvik ücreti verilecek

Kayseri'nin bütün sektörlerinde yapılacak olan yatırımlara 50 milyon Lira'dan fazla teşvik kapasitesi belirlendi.

İllere göre yatırım teşvik haritasından öğrenilen 2016 Kayseri bölgesel desteklerden faydalanabilecek sektörler ve bölgeler itibariyle asgari yatırım tutarları veya kapasiteleri bilgilerinde Kayseri'ye parasal olarak 50 milyon Lira, buna ek olarak diğer desteklerle beraber toplam 50 milyon Lirayı da aşan yatırım teşvik ücreti belirlendiği görüldü.
YATIRIM TEŞVİKLERİNDE KAYSERİ 2. BÖLGEDE
İllerin yatırım teşvik büyüklükleri bakımından bölgelere ayrıldığı haritada Kayseri aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Antalya, Bursa, Eskişehir ve Muğla gibi 1. bölgede bulunan illerin ardından ikinci bölgede yer alan Adana, Konya, Bolu, Isparta, Sakarya, Denizli, Aydın, Çanakkale, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli gibi illerin bulunduğu 2. bölgede yerini aldığı kayıtlara geçti. Türkiye'deki illerin toplam 6 bölgeye ayrılarak bu teşvik türleri ile ücretlerinin ayrıldığı öğrenildi.
TOPLAM 26 İŞ KOLUNDA TEŞVİK VAR
2016 Kayseri bölgesel desteklerden faydalanabilecek sektörler ve bölgeler itibariyle asgari yatırım tutarları veya kapasitelerini gösteren illere göre yatırım teşvik haritasında Kayseri'ye toplam 26 iş kolunda teşvikler verildiği paylaşıldı. Buna göre parasal olarak 50 milyon Lira ve diğerleri ile birlikte 50 milyon Lira'nın da üzerinde olan yatırım teşvik tutarlarının dağıtılacağı iş kolları ise şu şekilde sıralandı; 'Entegre damızlık hayvancılık yatırımları dahil olmak üzere entegre hayvancılık yatırımları, su ürünleri yetiştiriciliği, gıda ürünleri ve içecek imalatı, tekstil ürünleri imalatı, ağaç ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, kimyasal madde ve ürünlerin imalatı, metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, demir-çelik dışındaki ana metal sanayi, metal döküm sanayi, metal eşya, makine ve teçhizat imalatı, büro, muhasebe ve bilgi işlem makineleri imalatı, elektrikli makine ve cihazları imalatı, radyo, televizyon, haberleşme teçhizatı ve cihazları imalatı, tıbbi aletler hassas ve optik aletler imalatı, motorlu kara taşıtı ve yan sanayi, mobilya imalatı, oteller, öğrenci yurtları, soğuk hava deposu hizmetleri, lisanslı depoculuk, eğitim hizmetleri, hastane yatırımı, huzurevi hastane, akıllı çok fonksiyonlu teknik tekstil, atık geri kazanım veya bertaraf tesisleri ve seracılık.' ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme