Kayseri'nin yevmiye kazancı artışta

Kayseri'nin, günlük (yevmiye) ortalama kazanç miktarında artış gösterdiği ortaya çıktı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'ndan (TEPAV) edinilen son bilgilerde, Kayseri'deki vatandaşların günlük olarak ortalama kazançlarında artış meydana geldiği görüldü.

KAYSERİ İLLER ARASINDA 28'İNCİ

Günlük olarak illerin mevsimsellikten arındırılmış verilerinde ortalama kazanç miktarları bilgilerinde Kayseri'nin iller arasında 28'inci sırada yer aldığı belirlendi. Buna göre 78.58 lira olan Kayseri'nin günlük ortalama kazanç miktarı, iller arasında Kayseri'yi 28'inci sıraya yerleştirirken, Kayseri'yi ise 78.57 liralık kazancı bulunan Kırşehir takip etti.

EN YÜKSEK KAZANÇ ZONGULDAK'TA, EN AZ GİRESUN'DA

İllerin günlük ortalama kazanç bilgilerinde Türkiye'de en yüksek kazanca sahip olan ilin 107.63 lira kazancı bulunan Zonguldak olduğu dikkatleri çekti. Zonguldak'ı 104.47 lira ile Kocaeli'nin takip ettiği bilgilerde, listenin 3'üncü sırasında ise 96.51 lira ile İstanbul yer aldı. İller içerisinde en az günlük ortalama kazanca sahip ilin de 68.86 ile Giresun olduğu paylaşıldı.

TÜRKİYE'DE 69 İL ÜLKE ORTALAMASININ ALTINDA

Türkiye'nin günlük ortalama kazanç miktarlarında illerin 69'unun ülke ortalamasının altında yer aldığı ortaya çıktı. Buna göre 86.10 lira olan Türkiye ortalamasından 12 ilin yüksek olduğu, geri kalan 69 ilin ise bu ortalamanın altında yer aldığı kayıtlara geçti. Ülke ortalamasının üzerinde bulunan 12 il ise şunlar oldu; ‘Ankara, Bilecik, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Zonguldak, Kırıkkale ve Karabük.'

KAZANCI EN YÜKSEK ALAN HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI

TEPAV'ın raporunda en yüksek kazancın elde edildiği alanın ise günlük 255.18 liralık kazanç ile havayolu taşımacılığı olduğu dikkat çekti. Bu alanı ise sırasıyla kok kömürü ve petrol ürünleri alanı ile bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri izledi. Alanlar içerisinde günlük kazancı en az olan alan ise 58.10 lira ile ev içi çalışanların faaliyetleri gelirken, onu da sırası ile şu alanlar takip etti; ‘kumar ve müşterek bahis fal ve hanehalkları tarım faaliyetleri.' HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme