Kayserispor'a Manuel Fernandes'ten dolayı rekor ceza geldi!

Kayserispor'un, eski futbolcusu Manuel Fernandes ile yaşadığı uyuşmazlık nedeniyle FIFA'nın verdiği ceza belli oldu. CAS başvuruyu nasıl değerlendirdi? Kayserispor, Fernandes'e tazminat ödeyecek mi? Spor Hukukçusu Metin Baykan, kararın detaylarını açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde…

Kayserispor, eski futbolcusu Manuel Fernandes ile arasında yaşanan uyuşmazlık FIFA'ya taşınmıştı. Sarı-Kırmızılı kulübün yaptığı CAS başvurusu reddedildi. 20 Mart 2024 tarihinde verilen karar doğrultusunda Kayserispor, Fernandes'e yaklaşık 700 Bin Euro tazminat ödeyecek.

Spor Hukukçusu Metin Baykan, cezayı nasıl yorumladı?

Spor hukukçusu Metin Baykan, kararın detaylarına dair şu açıklamayı yaptı: “Bu kararın içeriğinde aslında iki dönem kalıcı transfer yasağı yaptırımı da vardı. Ancak Kayserispor, o dönem bu yasağı geçici olarak kaldıramadığı için zaten cezasını çekti ve geriye sadece tazminat kısmı kaldı.”

Kayserispor yönetimi, bu süreçte yaşanan zorluklara rağmen, kulübün geleceği için çalışmalara devam edeceklerini ifade ettiler. FIFA, Kayserispor'a, yakın zamanda haksız fesihten dolayı 2 dönem kalıcı transfer yasağı cezası vermişti. Sarı-Kırmızılı kulüp de itirazda bulunmuş, İspanyol iki Avukat tutarak, konuyu İsviçre Federas Mahkemesine taşımıştı.

ÖZEL HABER
Yorumlar 3
Mehmet Sakarya 09 Haziran 2024 19:45

Her olumsuzlar hep Kayserispor gibi Anadolu takımlarına oluyor, ama başta GS. olmak üzere diğer 3 takıma pozitif ayrımcılık yapıyor devlete olan milyon dolarlık borçları siliniyor bunların yanına ballı arsalar araziler malum 4 takıma veriliyor ama Anadolu takımlarına ne yardım var nede borç silme oda yetmediği gibi Kayserispor'un 6 puanı silindi iki yılda, yazıklar olsun böyle adaletsizliğe. Haklı olan değil güçlü olanlar kazanıyor, en borçlu klüp GS dan puan silin de görelim.

emmi 09 Haziran 2024 06:35

ben hep şunu diyorum,orman kanunu ile kulüp yönetilmez sözleşme yaparken kırıterleri yaptırımları hiç okumamısınız ,bu kaçıncı yazıklar olsun bunu büyük küçük tüm kulüpler yapıyor oyınculara beleşten para veriyorlar aslında sende şartını koyacaksın fesh olayı olursa başka kulüple anlatığın an tazminat olayı bitecek bir malın fiyatını sormayan kişi o parayı ödemeyecek demektir bizimkiler sözleşmeyi bu yüzden okumuyor umursamıyor UEFA TFF Kayserispor ve bunun gibileri puan silmeyecek direkt küme düşürecek 3,seferden sonra Kayseri liyim utanıyorum bu takımı satın kurtulalım Erciyes ide bu yöneticler bitirdi,kulüpleri rant yerine koyup sırtından besleniyorlar başkanlar eskiden para verir borç ödeme vaadi ile gelirlerdi inşallah bu sene düşer

Son Osmanlı 08 Haziran 2024 18:57

Kapıya kilidi vurun bu kadın kendi reklamını yaptı kulüp batmış kurtarılması imkansız bin dolar etmeyecek ite köpeğe milyon dolarları savurmuşlar ligden çekilsin daha iyi batmış bu kulüp..

Bakmadan Geçme