Kayserispor'un altın sezonu - Zaman tüneline nostaljik yolculuk

Kayserispor'un 1977-78 futbol sezonundaki unutulmaz anılarına Kayseri Anadolu Haber ayrıcalığıyla yolculuk yapıyoruz. Efsane kadro, Galatasaray zaferi Metin Kurt gibi isimleri paylaştık. Detaylar Kayseri Haberi'nde...

Kayserispor Nostalji Yazı Dizisi'nin bu bölümünde, Sarı-Kırmızılı takımın 1977-78 futbol sezonuna dair unutulmaz bir yolculuk yapıyoruz. Efsane Başkan Üveys Molu'nun olduğu bu dönemde Sarı-Kırmızılı takımın kadrosunda yer alan futbolcular, başarılarıyla hafızalara kazınmıştı.

Efsane kadroda kimler yoktu ki?

1977-78 sezonunda Kayserispor forması giyen futbolcular arasında Cengiz Yazıcıoğlu, Enver Ürekli, Ali Özel, Gıyasi Tokoğlu, Erhan Asal, Yılmaz Yavman, Metin Kurt, İsmail Öner, Zeki Ekinci, Ünal ve Mustafa Ergücü gibi isimler yer alıyordu. Bu efsane kadro, Antalya deplasmanında Antalyaspor'u mağlup etmişti. Özellikle Metin Kurt ve Gıyasi Tokoğlu gibi isimler, Sarı-Kırmızılı takımda unutulmaz anılar bıraktı.

Galatasaray zaferi: Kupa maçında tarihi galibiyet

Teknik direktör Erkan Kural'ın çalıştırdığı 1977-78 sezonundaki Kayserispor, Galatasaray ile oynadığı kupa maçında sahadan galip ayrılmayı başardı. O sezon Sarı-Kırmızılı takım, yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdi. Aynı sezon, Antalyaspor'u Antalya deplasmanında yenmeyi başaran Kayserispor, bu galibiyetle taraftarlarını sevince boğmuştu. Üst üste alınan başarılı sonuçlarla Kayserispor tarihine altın harflerle yazdırdı.

Antalyaspor şanssızlığı

Kayserispor, Antalyaspor'u lig maçlarında deplasmanda mağlup edemiyor. Sarı-Kırmızılı takım, Antalyaspor'u en son 1977-78 sezonundaki yenmişti. Aradan geçen 47 yıl içinde Kayserispor'un Antalyaspor fobisi devam ediyor.

Sonraki yazı dizisi için takipte kalın!

Gazeteci Bekir Demirağ'ın objektifinden Kayserispor'un nostaljik fotoğraflarını anılar şeklinde Kayseri Anadolu Haber olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Bir sonraki yazı dizisinde başka bir unutulmaz sezonun hikayesiyle karşınızda olacağız. Kayserispor'un tarihiyle ilgili tüm gelişmeleri takip etmeye devam edin. Başkan Üveys Molu ve vefat eden futbolculara Allah'tan Rahmet diliyoruz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme