Kayseri'ye 1 yılda 2 bin 500 yapı izin ruhsatı

Kayseri'de 2015 yılında toplam yaklaşık 2 bin 500 yapı izin ruhsatı verildiği öğrenildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) elde edilen bilgilerde, Kayseri'de 2 yıl içerisinde toplam 2 bin 482 yapı izin ruhsatı verildiği öğrenilirken, en çok yapı izin ruhsatı verilen yapılar ise 'bir daireli binalar' oldu.
Kayseri'de yapı izin ruhsatı verilen türlerin sayıları ise şöyle oldu; 'bir daireli binalar 635, iki daireli binalar 73, üç ve dava fazla daireli binalar 340, halka açık ikamet yerleri 3, otel binaları 3, iş yer-ofis binaları 49, toptan ve perakende ticaret binaları 30, iletişim binaları,istasyonlar, terminaller ve ilgili binalar 1, sanayi binaları 28, su depoları, silolar, depolar 17, kamu eğlence binaları 3, okul, üniversite ve araştırma binaları 9, hastane veya bakım kuruluşları binaları 4, spor salonları 2, ikamet dışı çiftlik binaları 29 ve ibadet veya dini faaliyetler için kullanılan binalar 15.
DEĞERİ 2 MİLYAR LİRANIN ÜSTÜNDE Verilen yapı izin ruhsatları ile inşa edilecek yapıların toplam değerinin 2 milyar liranın üzerinde olduğu paylaşıldı. Buna göre toplam olarak 2 milyar 251 milyon 922 bin 45 lira tutan yapılarda en büyük pay 'üç ve daha fazla daireli binalar' da yaşandı. Toplam 1 milyar 363 milyon 251 bin 548 lira ile ilk sırada gelen 'üç ve daha fazla daireli binalar'ı ise sırası ile 'hastane veya bakım kuruluşları binaları' ve 'bir daireli binalar' takip etti. Listede en az değeri olan bina türleri ise sırası ile 'spor salonları', 'iletişim binaları,istasyonlar, terminaller ve ilgili binalar' ve 'kamu eğlence binaları' oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme