KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'dan '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 101. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TAKİP ET

Türk milletinin; büyük fedakârlıklarla topyekûn yürüttüğü “İstiklal Mücadelesi”nin ardından Cumhuriyetin ilanıyla, bağımsızlığını bütün dünyaya kabul ettirdiğini vurgulayan KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 101. yılını kutladığımız Cumhuriyet sayesinde Türkiye'nin, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, güçlü bir ülke haline geldiğini dile getirdiği mesajında şu cümlelere yer verdi:

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış bir milletin, yedi düveli dize getirerek düşmana geçit vermeyişini ve yeniden varoluş mücadelesini bir kez daha gururla anıyor, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutluyoruz.
Milli mücadelemizin lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve istiklal mücadelesinde rol üstlenen sayısız kahramanımızın; vatan, millet, ezan, bayrak sevgisiyle ortaya koydukları fedakârlıkları; azim, cesaret ve kararlılıkla sergiledikleri mücadeleyi, minnetle yâd ediyoruz. Küllerinden yeniden doğan bir milletin, tüm dünya mazlumlarına ışık olan destanını yürekten kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen 101 yıllık süreçte, her türlü entrika ile bizleri öz vatanımızda parya yapmak isteyen ezelden ebede düşman ve şer odakları, kirli emellerini sürdürseler de milletimiz birlik ve beraberlik içinde daima bu düşmanlarımızın ve şer odaklarının oyunlarını bozmaya kararlılıkla devam etmektedir, edecektir.
“Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla ortaya konulan hedefler ışığında atılan adımlarla ülkemiz, uluslararası arenadaki gücünü pekiştirerek, geleceğin dünyasında etki alanı yüksek, saygın bir devlet olarak varlığını daima sürdürecektir. Saygı ve minnetle andığımız Milli Mücadele'mizden ve tarihimizden aldığı ilhamla Türkiye, bağımsızlığına uzanan kirli ellerle her zaman azim ve kararlılıkla mücadele edecek, düşmanlarını tarihe gömmeye devam edecektir. Yeter ki; gücü, cesareti, azmi ve kahramanlığı genlerinde taşıyan büyük bir millet olarak, birbirimize daha sıkı bağlanmaya devam edelim.
Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını; şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bakmadan Geçme