KDV zammı yürürlüğe girdi! İşte bu ürünlerin yeni fiyatları

Hijyen ve temizlik ürünlerine zam geleceği geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Temizlik ürünlerini etkileyecek olan bu zam yürürlüğe bugün itibari ile girdi. Peki, evimizden hiç eksik etmediğimiz sabun, deterjan, dezenfektan vb. ürünlerinin KDV oranı ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Türkiye neredeyse her gün zam yağmuruyla güne başlıyor. Akaryakıt ve gıda ürünleri derken her evin olmazsa olmazı temizlik ürünleri de zamlandı. Temizlik ürünlerine beklenen KDV zammı bugün itibari ile yürürlüğe girdi.


Cumhurbaşkanı kararı resmi gazetede yayımlanan karara göre, %18 olarak uygulanmakta olan genel KDV oranı % 20'ye, % 8 KDV'ye tabi teslim ve hizmetlerin KDV oranı %10'a,yükseltildi.


Sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete ürünlerinde KDV oranı % 8'den %20'ye çıkartıldı.


Hangi temizlik ürünleri bu zammın dışında kalıyor?

Bu maddede yer alan diş fırçası ve macunu, diş iplikleri düşük KDV diliminde bırakıldı. Belirli bir öneme sahip olan bu ürünlerin fiyat artışından korunmasını sağlayacak.

Tüketici dernekleri ise bu zamların geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme