Kentsel dönüşüm hızlanıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden sonra belediyeler kentsel dönüşüme hız kazandırma kararı aldı. İlk etapta Sahabiye, Erciyesevler ve Argıncık bölgelerindeki eski yapılar dönüşüme tabi tutulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012'den bu yana şehir şehir dolaşarak kentsel dönüşümün önemini anlatıyordu. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası yeniden kentsel dönüşüm gündeme geldi. Türkiye'nin dört bir yanında kentsel dönüşüm için belediyeler harekete geçerken, kentsel dönüşümün en hızlı yapıldığı illerin başında Kayseri geliyor. Özellikle Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşümde önemli bir mesafe kaydetti.

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un daha önce yaptığı açıklamaya göre herhangi bir depremin yol açabileceği kayıpların önüne geçmek üzere ülke genelindeki kentsel dönüşüm projeleri hızlandırılıyor. Buna göre Türkiye genelinde 24 milyon vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturduğu kaydedilirken, şu ana kadar 81 ilde 3 milyon 200 bin konut yenilendi ve 6.6 milyon ev ve işyerinin de denetimleri tamamlandı. 922 ilçede 250 bin konutun dönüşümü ise devam ediyor.

PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Kahramanmaraş depreminden sonra belediyeler, Kayseri'de kentsel dönüşüm projelerine hız verme kararı aldı. Özellikle Sahabiye Mahallesi, Argıncık, Erciyes siteleri, Ziya Gökalp, Ertuğrulgazi, Kazım Karabekir mahallelerinde dönüşüm hızlanacak. İlk etabı tamamlanan Sahabiye mahallesinin diğer etapları da hızlı bir biçimde hayata geçirilecek. Bunun yanı sıra Melikgazi ve Talas bölgelerinde ömrümü tamamlamış ve risk barındıran eski yapıların yıkılıp, yerine yönetmeliklere uygun yapılar yapılması planlanıyor.

>>Haber Merkezi

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme