Kesim fiyatları düştü! Et fiyatlarına yansıyacak mı?

Et fiyatlarını yakından ilgilendiren kesim fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu yaşanan fiyat değişimi kasaplardaki et fiyatlarını etkiledi mi? Peki, güncel et fiyatları ne kadar olacak? Kayseri'de kasaplık yapan Ali Güneş merak edilenleri Kayseri Anadolu Haber'de anlattı.

TAKİP ET

Et fiyatlarını yakından ilgilendiren kesim fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu yaşanan fiyat değişimi kasaplardaki et fiyatlarını da etkileyecek. Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Türkiye'de Kesimhanelerden alınan Yağsız Dana Kesim ve Yağsız Kuzu Karkas fiyatlarını güncelledi.

Güncel fiyatlar bölgelere göre değişiklik gösteriyor. Bu seneki fiyatlar geçen yıla göre yüzde 127,40 arttı. Kesim fiyatlarındaki bu değişimin kasaplara ne zaman yansıyacağını Kasap Ali Güneş aktardı.

Ali Güneş, kesim fiyatlarındaki düşüşün kasap fiyatlarına yakın zamanda etki edeceğini belirterek, “Düşüş yaşamasının sebebi piyasa durgunlaştı. Talebin olmaması, kurban sonrası olması ve dışardan ithal mal gelmesi bu sebeplerden bir kaçı… Ayrıca ithal mallar canlı geliyordu piyasa çok fazla düşmüyordu. Ancak ülkeye şimdi direkt et olarak girecek, dolayısıyla et fiyatlarını da geriye çekecek. Bu da iç piyasayı düşürecek” ifadelerini kullandı.

Güneş, güncel kesim fiyatlarının kasaplara 10-15 gün içinde yansıyacağını belirterek, “Kesim fiyatı 220-230'ları gördü sonra gerilemeye başladı. Dün 215 TL olduğunu duydum. Hatta 200 TL'ye düşeceği söyleniyor. Bu kasaplara yansıyacak, yeni bir olay olduğu için daha yansımadı. 10-15 gün içinde kasaplara yansır. Eğer kesim 200 liraya düşerse 30-40 TL'ye yakın ette indirim olacak. Mesela kıymanın kilosu 330 TL'den 290'na kadar düşebilir diye tahmin ediyorum” dedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme