Kilo Aldırmayan Efsanevi Tarif! Pratik Supangleli Tavuk Göğsü Tatlısı - Türk Mutfağı

Hem hafif olsun hem de tatlı krizlerinde yanımda bulunsun diyeceğiniz bir tatlı tarifiyle sizlerleyiz. Kalori oranı düşük bu tatlının lezzeti de bir o kadar güzel. İşte hem hafif, hem leziz Supangleli Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi...Uzun diyet programları, kalori hesabına göre beslenme derken tatlı yemekten mahrum kalıyorsanız, bu tarifle tatlı istediğinize sağlıklı ve az kalorili bir çözüm bulmuş olacaksınız. Lezzetli tariflerin keyfi her zaman bir adım uzağınızda, Kayseri Anadolu Haber'i takip etmeye devam edin...

Hem hafif olsun hem de tatlı krizlerinde yanımda bulunsun diyeceğiniz bir tatlı tarifiyle sizlerleyiz. Kalori oranı düşük bu tatlının lezzeti de bir o kadar güzel. İşte hem hafif, hem leziz Supangleli Tavuk Göğsü Tatlısı tarifi...

Uzun diyet programları, kalori hesabına göre beslenme derken tatlı yemekten mahrum kalıyorsanız, bu tarifle tatlı istediğinize sağlıklı ve az kalorili bir çözüm bulmuş olacaksınız.

Supangleli tavuk göğsü tarifi için gereken malzemeler

Tavuk Göğsü tarifi için malzemeler

1 litre süt

125 gr tereyağı

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

Supangle tarifi için malzemeler

500 ml süt

3 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı tepeleme un

1,5 yemek kaşığı kakao

1 adet yumurta sarısı

50 gr bitter çikolata

1/2 su bardağı soğuk su

Süslemesi için gereken malzeme;

Kakao

Eritilmiş çikolata

Pratik Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi

Pratik ve supangleli tavuk göğsü tarifi için ilk olarak tavuk göğsü tatlısını yapmanız gerekiyor. Derin bir tencere içine 125 gr tereyağı ekleyip eritin. Eriyen yağa 1 su bardağı unu ilave ettikten sonra unun yağda erimesini ve kavrulmasını bekleyin. Ardından orta kısık ateş üzerinde unun rengi değişip kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Un yeterince kavrulmazsa çiğ bir un tadı gelecektir. Su bardağı olarak kullanılacak ölçü 200 ml olmalıdır.

Kavurduğunuz una 1 litre sütü karıştırarak ilave edin. Topaklanmaması için bir yandan mikserle karıştırmayı sürdürün. 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Kıvamının koyu olması gerekiyor.

Tavuk göğsü tatlısı istenilen kıvama ulaştıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ekleyip, iyice karıştırın. Tavuk göğsünü orta büyüklükte borcam içine aktararak oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Supangle yapmak için daha küçük bir tencere içine yarım litre süt ekleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı tepeleme un, 1 buçuk yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 adet yumurta sarısı ekleyin. Tüm malzemeleri topaklanma olmayacak şekilde iyice karıştırın. Sonrasında tencereyi güzel bir puding kıvamına gelene kadar karıştırın.

Henüz sıcakken supangle üstüne 50 gr kadar küçük küçük doğranmış bitter çikolata serpiştirin. Çikolataları buharda eritin. Üzerine yarım su bardağı su ekleyin. Supangleyi pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.

Soğuyan supangleyi tavuk göğsünün üzerine döküp, eşit bir şekilde yayın. Oda sıcaklığında soğumaya bıraktığınız tatlıyı buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.

Dinlenen pratik supangleli tavuk göğsü tatlısının üzerine servis etmeden önce kakao serpiniz. Afiyet olsun...

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme