'Kırsal kan kaybediyor'

TÜİK tarafından açıklanan 2020 yılı nüfus istatistiklerine göre, Kayseri'de bazı ilçelerde nüfusun azaldığını belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ilçe halkının kendi topraklarında yaşaması için gerekli alt yapıların hazırlanması gerektiğini söyledi.

Söz konusu istatistiklere göre Kayseri'de 9 ilçede nüfusun azaldığını belirten Ataş, “Şehirlerimizi daha yaşanabilir kılmak ve göçü önlemek adına, tarım ve hayvancılığa gereken önem ve destek verilmeli, vatandaşlarımız işsizlik kaygısı yaşamamalı, eğitim ve sağlık hizmetlerinde yeterlilik arttırılmalı ve sosyal devlet olmanın gereklilikleri yerine getirilmelidir.” dedi.
Kırsalda göçü engellemek amacıyla yapılacak olan yatırımların önemine işaret eden Ataş, 'Tarımsal üretimin öneminin arttığı, ekonomik krizin giderek derinleştiği, işsizliğin sürekli yükseldiği bu günlerde kırsal göçü önlemek son derece önemlidir. Hemşerilerimizin zorunlu ihtiyaçlarını dahi karşılayamadıkları ilçelerimize iktidar, gerek merkezi bütçeden gerekse belediyeler aracılığıyla yatırım yapmalıdır. Şehirlerimizi daha yaşanabilir kılmak ve göçü önlemek adına; tarım ve hayvancılığa gereken önem ve destek verilmeli, vatandaşlarımız işsizlik kaygısı yaşamamalı, eğitim ve sağlık hizmetlerinde yeterlilik arttırılmalı ve sosyal devlet olmanın gereklilikleri yerine getirilmelidir. İktidara her seçimde sorgusuz destek veren Kayseri bu konuda gereken çalışma, önlem ve önerileri beklemektedir.' ifadelerini kullandı.
Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme