Kış kurabiyesi - Az malzemeli bol lezzetli…
Soğuk kış akşamlarında az malzemeden hazırlanan bu lezzet ve sağlık deposu 'Kış kurabiyesi' vazgeçilmeziniz olacak. Tarifi hazırlamak ise oldukça kolay... Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Tahin ve pekmezin muhteşem uyumunun buluştuğu, az malzemeden oluşan sağlıklı ve lezzetli olan kış kurabiyesi bu sene vazgeçilmez tarifiniz olacak.
Hazırlanışı oldukça basit olan bu kurabiye tükettiğinizde ilk başta şekersiz gibi gelecek ama muzun lezzeti damaklarınızı şenlendirecek. Hem çocuklarınızı hem de misafirlerinize ikram edeceğiniz bu tarif kış akşamlarında çayın yanında favori lezzetiniz olacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
2 adet yumuşak muz
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Uygun bir karıştırma kabına muz, tahin, üzüm ve pekmezi ekliyoruz. Bir karıştırıcı yardımıyla malzemeleri karıştırıyoruz (Muzu çatalla ezelim). Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve unu ekleyerek yine karıştırmaya devam edelim. Yumuşak ve çok yapışmayan bir katı hamur elde edelim.
Pişirme kağıdını fırın tepsisine serelim. Bir kaseye su koyup iki tatlı kaşığı ile şekillendirme yapacağız. İki kaşığı da suya batıralım erik kadar parça alıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı fırında 180 derecede pişirelim. Kurabiyelerin üzeri kahverengileşinceye kadar pişirelim. Pişirme süresi ortalama 15 dakika sürüyor. Sıcakken yumuşak olan hamurlar soğudukça sertleşecektir. Şimdiden afiyet olsun…