Kış tatlısı - Portakallı Tart – Kahve yanı tarifleri
Kış mevsiminin gözde meyvelerinden portakal kekle buluşuyor. Hazırladığımız 'Portakallı tart' tarifi hem göze hem de damaklara hitap edecek. Kahve yanında veya çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz bu tatlı tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Kış mevsiminin sevilen meyvelerinden portakal harika bir lezzette buluştu. Kahve yanında ve çay saatinde tüketebileceğiniz bu keki severek tüketeceksiniz.
'Portakallı Tart' kış aylarında çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Oldukça az malzemelerle hazırlanan bu tart sofralarınızı süsleyecek. Portakal aromasını alacağınız bu keki yapımı oldukça kolay. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu ve vanilya
9 yemek kaşığı un
Sosu için
2 portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı
İlk olarak sosunu hazırlayalım. Sosu için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alalım kaynayana kadar pişirip soğumaya bırakalım.
Yumurta ve şeker beyazlayıp kremamsı bir kıvam alana kadar çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edelim. Ardından portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek bir güzel karıştıralım (Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave ederseniz, kekiniz daha çok kabarır). Hazırladığımız harcı yağlanmış kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Soğuduktan sonra keke sosu ilave ederek, damak zevkinize göre dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!