Kitap Fuarı'na gidenler pişman oldu!

Kayseri'de bu yıl 7.'si düzenlenen kitap fuarı yoğun ilgiyle karşılandı ancak giden vatandaşlardan çok sayıda eleştiri de geliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen 7. Kayseri Kitap Fuarı 11 Ekim'de açıldı.Yaklaşık 10 gün hizmet verecek Kitap Fuarı'nda açılışından bugüne kadar yoğun katılım oldu. Ancak giden birçok vatandaş kitap fiyatlarının pahalılığından yakındı.

Türkiye'nin dört bir yanında açılan kitap fuarları arasında Kayseri ziyaretçi rekorunu 4 yıldır elinde bulunduruyor. Geçen yıl 1 milyon 39 bin 93 kişinin ziyaret ettiği Kayseri Kitap Fuarı'nda bu yı da katılım oldukça yüksek oluyor.

Bu yıl 7.'si düzenlenen fuarda 412 yayın evi, 513 yazar kadrosu yerini aldı. Öte yandan Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlen fuarda birçok ünlü şair-yazar kitapseverlerle bir araya geliyor.

Büyükşehir Belediyesi kitap fuarına ücretsiz ulaşım sağlanabilmesi için otobüs seferleri de düzenledi.

Vatandaşın canı sıkkın

Milyonlarca kitabın yer aldığı ve 7'den 70'e herkese hitap eden kitap fuarında pahalılık dikkat çekiyor. Vatandaşlar fuara ücretsiz ulaşım sağlayabildiği ve her çeşit kitaba ulaşabildiği için mutluluk duyuyor. Ancak giden bazı vatandaşlar pişman olduğunu ifade ediyor. Bunun sebebi ise kitap ücretlerinin pahalı olması.

Vatandaşlar fuar ve internet satışlarındaki fiyat farkına dikkat çekerek Kitap Fuarı'nda daha pahalı olduğunu ifade ediyor. Kapsamlı ve özenli açılan kitap fuarında herkesin kitaplara ulaşabilmesi amaçlanıyor. Ancak vatandaşlar pahalılık nedeniyle okumanın lüks haline geldiğini dile getiriyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme