Kıymalı Yağlama Tadında 'Kıymalı Patates Püresi' – Pratik Yemek Tarifleri

Evde pratik ve lezzetli yemek tarifleri arayanlar için harika bir önerimiz var 'Kıymalı Patates Püresi!' Bu tarif, kıymalı yağlama tadını evinizde kolayca yakalamanızı sağlayacak. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu yemek, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Evde pratik ve lezzetli yemek tarifleri arayanlar için harika bir önerimiz var; 'Kıymalı Patates Püresi!' Bu tarif, kıymalı yağlama tadını evinizde kolayca yakalamanızı sağlayacak. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu yemek, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday olacak.

Bu pratik tarif, hem misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek hem de günlük yemeklerinizde çeşitlilik arayanlar için ideal. Deneyin, kıymalı patates püresinin eşsiz lezzetine siz de şahit olun! İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

Püre için:

6-7 adet patates

Yarım çay bardağından biraz az süt

1 dolu yemek kaşığı tereyağı

1 tutam kaşar rendesi

Tuz

Kıymalı iç malzemesi için:

200 gram kıyma

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet kuru soğan

1-2 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 silme çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı ucuyla domates salçası

Ara ve üst katı için:

Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı;

Öncelikle patatesler yumuşayana kadar haşlayalım. Yumuşayan patateslerin suyunu süzüp sıcakken tereyağ, kaşar peyniri, süt ve tuz ekleyip, püre haline getirelim. Uygun tavaya sıvı yağı döküp, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak, biberleri ekleyerek 4-5 dakika soteleyelim. Üzerine kıymayı ekleyip ve kıymayla birlikte sotelemeye devam edelim. Kıyma suyunu salıp kızarmaya başlayınca, salça tuz ve baharatlar ilave edelim. Güzelce karıştırıp ocaktan alalım.

Uygun bir borcamı yağlayalım. Patates püresinin yarısı borcamın altına eşit yayalım. Üzerine kıymalı harcın hepsi koyalım ve kaşar peyniri serpelim. Kalan patates püresini kıyma harcının üzerine yayalım ve düzleyelim. Tekrardan kaşar peyniri serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 200 derce fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme